طراحی محوطه بیرونی ویلا
پس از طراحی داخلی ویلا می بایست نسبت به طراحی محوطه بیرونی آن نیز اقدام نمایید چرا که محوطه خارجی سازه، اولین بخش از ویلا طراحی شده شما است که می تواند نظر بیننده را به خود جلب کند. مهم ترین هدفی که موجب طراحی این بخش از سازه می شود، بهره مند شدن از فضای سبز و هوای دل انگیز این بخش از منطقه است. توجه داشته باشید که محوطه سازی ویلا باید به نحوی طراحی شود که بیشترین میزان رضایت و کارایی را برای ساکنین آن ایجاد کند.
بر این اساس اجرای پلان ها و لنداسکیپ مناسب برای بخش های خارجی ویلا و بهره گیری از المان های مختلفی همچون آلاچیق، باربیکیو، استخر و فضای سبز می تواند جزو مهم ترین مواردی باشد که در طراحی ویلا باید به آن توجه داشت.
چرا محوطه سازی ویلا مهم است ؟
چرا که وقتی صحبت از طراحی ویلا و باغ ویلا میشود اولین مورد در تصور همگان فضایی سبز جذاب در بخش خارجی ویلا است ، در نتیجه ی این موضوع ، طراحی لنداسکیپ و محوطه سازی ویلا از پارت های مهم طراحی ویلا است . در این بخش مهندس معمار باید از تمامی پتانسیل زمین ویلا استفاده لازم را ببرد و تمامی نقاط زمین و فضای سبز باید طراحی بشود چرا که در صورت عدم توجه به نقطه ای خاص ، آن فضا به مرور زمان غیر قابل استفاده و متروک شده و باعث زشت شدن فضای محیط میشود.
از مواردی که در در طراحی لنداسکیپ ویلا بکار ببرید :
- استفاده از آلاچیق و باربیکیو ثابت
- استفاده از حوض و استخر در محوطه سازی
- استفاده از گل،درخت و چمن در محوطه سازی ویلا
- ساخت مسیر چوبی در محوطه تا ورودی ویلا
- …
در نهایت طراحی فضای سبز و محوطه ویلا باید بدست مهندسین متخصص در این زمینه صورت بگیرد . برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
اصول نورپردازی نمای ویلا
نما را می توان یکی از اولین ارتباط دهندگان و جذب کنندگان افراد مختلف به سازه مورد نظر دانست. در واقع نمای سازه های ویلایی شما می تواند به نوعی معرف ساختمان تان بوده و آن را برای ناظر به نمایش در بیاورد. همانگونه که میدانید نورپردازی از عوامل بسیار تاثیر گذار در نمای ساختمان است که می تواند زیبایی و عظمت سازه را چندین برابر کند. در روشنایی روز نمای خارجی سازه ها به دلیل وجود نور کافی به خوبی قابل مشاهده هستند اما در شب این بخش از بنا چندان به چشم نمی آیند، از این رو نورپردازی نمای ساختمان می تواند تاثیر بسیار خوبی را بر زیبا سازی ساختمان و کالبد شهری به همراه داشته باشد.
دو فرضیه برای نورپردازی ساختمان وجود دارد که طبق آن شیوه مختلف نورپردازی نما انجام می گردد.
فرضیه اول: مهندس معمار در حین طراحی ویلا به نورپردازی آن در جداره ها فکر کرده باشد و یا اصلاً طراحی نمای بیرونی ویلا بر اساس نورپردازی آن شکل گرفته باشد. فرضیه اولویت دیده شدن نمای ساختمان در شب به اندازه روز حتی بیشتر اهمیت دارد و در ساختمانهای متعدد ویلایی، مسکونی به ویژه تجاری این فرضیه باید عملی شود.
فرضیه دوم: ویلا از قبل طراحی و ساخته شده و هیچ تمهیداتی برای نورپردازی پیش بینی نشده است. در این حالت طراح معمار یا مهندس نورپردازی باید با توجه به وضعیت موجود و سبک نمای ویلا و محیط خارج و همچنین نوع کاربری ساختمان آن شیوه ای را برای نورپردازی پیاده کند. به نوعی ریتم ایجاد شده در پوسته و بدنه نما ویلا طراحی شده تعیین کننده ریتم نورپردازی در شب می باشد.
همانگونه که طراحی معماری ویلا سبک های گوناگونی دارد، نورپردازی نمای بیرونی باید با توجه به سبک نما انجام شود که شیوه های مختلفی را در بر میگیرد. به عنوان مثال در سبک کلاسیک باید از نور پردازی نقطه ای بهره گیری و از شیوه خطی برای برجسته سازی عناصر کلاسیک در شب استفاده کنید و نورپردازی را با تاکید بر ارتفاع و شکوه نمای کلاسیک انجام دهید. در سبک ویلا مدرن نور پردازی می تواند به صورت گسترده بر روی جداره ها تابیده شود و یا اینکه با ریتمی مشخص و پراکنده نقش نور را بر روی صفحات مختلف بگسترانیم.
به همین منظور در ادامه شیوههای مختلفی نورپردازی را به صورت دقیق تر معرفی می کنیم. از این رو می بایست شما شناخت کاملی بر منابع نوری و تفاوت ها و قابلیت های آنها داشته باشید تا بتوانید سبک به خصوصی را برای نورپردازی نمای ویلای خود در نظر بگیرید. شایان ذکر است که شما برای استفاده از روش های نورپردازی هم می توانید از یک نوع شیوه استفاده کنید و هم می توانید انواع روش ها را برای نورپردازی ساختمان ویلایی خود ترکیب و به کار بگیرید.
تاثیر رنگ و شدت نور در نماسازی
یکی از مهمترین اصل هایی که هنگام طراحی ویلا باید به آن توجه شود تاثیر رنگ و شدت نوری است که می بایست در نماسازی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر آن این اصل باید به نوعی طراحی شود که بسیار چشم نواز بوده و توجه بیننده را به خود جلب کند. در حقیقت نورپردازی باید به نوعی انجام شود که از دید انسان آزار دهنده نباشد و موجب خودداری از توجه به نما ساختمان نشود. رنگ های ملایمی مانند رنگ سفید و آبی از رنگ های پرطرفداری هستند که معمولاً در نور پردازی سازه های ویلایی به کار گرفته می شود چرا که می تواند جلوه و زیبایی قابل توجهی به بنا ببخشد.
پنهان بودن منبع نور:
در این شیوه منابع نوری که در نمای سازه ویلایی خود مورد استفاده قرار می دهید باید به نوعی جاگذاری شود که برای عموم مردم قابل تشخیص نباشد و نمای سازه شما را تحت تاثیر قرار ندهد .
هماهنگی نور با مصالح مورد استفاده در نمای ویلا:
بر اساس متریال هایی که در نمای سازه ویلایی خود استفاده می کنید باید نوع منابع نوری و رنگ آنها را انتخاب نمایید چراکه هماهنگی و همخوانی این دو اصل می تواند تاثیر به سزایی در نماسازی ساختمان شما داشته باشد.
برجسته کردن عنصر نما:
یکی از مهمترین اهدافی که باید در نما سازی و نورپردازی سازه های ویلایی به آن توجه شود موضوع برجسته سازی عناصر متعدد موجود در نمای ساختمان است. از این رو شناخت کامل و ارزیابی عناصر موجود در نمای ویلا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این مبحث باید توجه داشته باشید که کدام جنبه معماری ساختمان مورد تایید است. در صورتی که پیش آمدگی هایی همچون ایوان، قوس و ستون ها را در نمای سازه خود دارید، هنگام طراحی ویلا می توان گفت نورپردازی نمای سازه شما ضرورت بیشتری پیدا خواهد کرد.
روش های مختلف نورپردازی نما در طراحی ویلا
نورپردازی به صورت خشن:
معمولاً در شرایطی که مهندس معمار قصد داشته باشد که سازههایی با بافت های کوچک و سطوح و عناصر معماری را در نمای تازه خود به نمایش بگذارد از نورپردازی خشن استفاده خواهد کرد. اما توجه داشته باشید که با بهره گیری از این روش نمیتوان سطح گستردهای از بنا را نشان داد چرا که در چنین شرایطی ابزارهای نورپردازی در قسمت هایی از نما ویلا قرار می گیرد که می بایست بیشتر مورد توجه و دید قرار داشته باشند.
نورپردازی به صورت متقارن و یکدست:
در این روش از طراحی نورپردازی ویلا معمولاً از یک نقطه در مجاورت سازه ساختمانی عملیات نورپردازی شروع خواهد شد. در حقیقت هنگامی که نمای سازه ویلایی شما به صورت یکنواخت در سطح وسیعی طراحی شده باشد بهترین گزینه برای نورپردازی بهره گیری از این روش می باشد.
نورپردازی از سطوح داخلی و خارجی:
در این شیوه از نورپردازی مهندسان معمار از عناصری همچون پنجره، بالکن، نرده و … که در نمای خارجی ویلا قرار دارد، بیشترین استفاده را می برند. به عنوان مثال در مواردی دیده شده که در لبه های خطوط به کار رفته نمای خارجی ویلا با استفاده از فیبرهای نوری و همچنین لامپ های نئونی جلوه ای خاص بخشیده تا بتوان با این کار طول و حجم ساختمان را شاخص تر کنند. در واقع این روش نورپردازی نما می تواند ظاهر ویلای شما را از دید ناظر زیباتر و جذاب تر کند.
نورپردازی به صورت منطقه ای یا تاکیدی:
با استفاده از این روش میتوان طراحی ویلا را به نوعی انجام داد که نقشی ماندگار در ذهن ناظر ایجاد کند. برای بهره گیری از این شیوه عناصر متعددی همچون پنجره ها، بالکن، نرده، ستون و … مواردی هستند که با تاکید بر روی آنها هارمونی کل بنا به نمایش در می آید. به بیان دیگر می توان گفت با تاکید بر روی ستونهای در پلان سازه ویلای شما، بلندی و استحکام بنا بیش از هر چیزی به مخاطب القا خواهد شد.