طراحی پلان مهد کودک چه اهمیتی دارد؟ نکات را بدانید !
طراحی پلان مهد کودک از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که مهد کودک از مهمترین مکان های هر کشوری می باشد و باید برای ساخت آن از بهترین پلان سود برد. در ابتدا قصد توضیح کلی پلان و کارکرد آن را داریم و بعد به سراغ موضوع اصلی می رویم.
پلان نامی آشنا برای بیشتر مردم است که طراحی آن برعهده معماران می باشد. سازه هایی که قرار است در ساختمان ایجاد شوند به وسیله معمار بر روی نقشه رسم شده و پس از بررسی های بسیار وارد فاز عملیاتی می شود. در گذشته پلان را با کمک دست رسم می نمودند و ترسیم آن با دردسرهای زیادی همراه بود ولی امروزه با بهره گیری از نرم افزارهای مرتبط نظیر اتوکد اقدام به طراحی کرده و بسیار دقیق پلان را ترسیم می نمایند.
در ادامه به بررسی انواع طراحی پلان مهد کودک می پردازیم و شما عزیزان را با جزئیات آن آشنا خواهیم کرد.
طراحی پلان از مهم ترین بخش ها در طراحی ساختمان می باشد که باید به دست متخصصین در این امور صورت گیرد.با ما تماس بگیرید.
فضاهایی که در طراحی پلان مهد کودک باید ترسیم گردند:
در گذشته میزان فضا به کار رفته در پلان اهمیتی نداشت ولی امروزه باید متراژ در نظر گرفته شده زیاد باشد تا بتوان فضاهای مختلف و مهم را در آن تعبیه کرد. فضاهایی که در طراحی پلان مهد کودک باید قرار داده شوند عبارتند از کلاس های گوناگون نظیر کلاس آموزش زبان های مختلف، کلاس نقاشی، کلاس کتاب خوانی و … همچنین باید فضایی برای نوزادها در نظر گرفته شود و هرگز نباید آن ها با سایر کودکان در یک فضا قرار داد. قسمت دیگر را باید برای سالن غذاخوری و محلی برای تغذیه کودکان در نظر گرفت.
معماران باید برای پلان مهد کودک فضاهایی مخصوص بازی کودکان در نظر بگیرد تا آن ها در یک فضا امن به بازی و تخلیه انرژی مشغول شوند و همینطور فضاهای آزاد و سبز نیز نقش مهمی در افزایش کیفیت پلان ایفا می نماید و باید حتما از فضا سبز استفاده شود. همچنین برای پرسنل باید فضاهای جداگانه ای ترسیم گردد. اتاق مدیر باید در محلی قرار بگیرد که دید مناسب به همه فضا را داشته باشد. ضمن اینکه در مهد کودک های مدرن از یک استخر با فضا مناسب و ایمن برای آموزش کودکان بهره می گیرند و باید کارگاه های مختلف آموزشی طراحی گردد تا کودکان با مشاغل و هنرهای مختلف آشنا شوند.
نکته ای که کمتر به آن توجه می شود مسئله ترسیم پارکینگ است. تعداد پرسنل مهد کودک زیاد است و معمار باید فضایی را برای پارکینگ در نظر بگیرد.
مقاله پیشنهادی : طراحی پلان باشگاه بدنسازی
نکات مهم در رابطه با طراحی پلان مهد کودک در زیر شرح داده شده است:
- باید طراحی پلان مهد کودک طوری انجام شود که فضا و تجهیزات آن کاملا شاد و انرژی بخش باشد. از جدیدترین تجهیزات در ساخت مهد کودک باید استفاده شود و بهتر است کاملا مدرنیته فضاهای مختلف نظیر اتاق بازی کودکان و محل های مخصوص برای بازی آن ها لحاظ شود. محل بازی کودکان می تواند محلی به آموزش آن ها تبدیل شود و کودکان در کنار تفریح با مشاغل مختلف آشنا می شوند به این ترتیب راحتتر می توان به استعدادهای آن ها پی برد.
- مهم ترین موضوع در طراحی پلان مهد کودک توجه به ایمنی است. تمام مکان های مهد کودک و مخصوصا پله ها باید طوری ترسیم گردند که برای کودکان مشکلی پیش نیاید برای نمونه اگر استخری در پلان طراحی می شود باید از نوع کم عمق و مخصوص کودکان باشد و هرگز نباید از استخر عمیق استفاده نمود.
- نوع طراحی پلان در بهداشت و سلامت کودکان نقش بسیاری داشته برای مثال باید سرویس بهداشتی برای کودکان در تعداد زیادی احداث گردد و معمار باید فضا مناسب و ایمنی را با در نظر گرفتن سن کودکان رسم نماید.
مواردی که در طراحی پلان مهد کودک و فضا داخلی آن باید لحاظ گردند:
- مهد کودک به صندلی ها و میزهای زیادی نیاز دارد. این صندلی و میزهای مختلف باید کاملا استاندارد و مناسب برای سنین مختلف باشند. همچنین فضاهای مبلمان شده زیادی برای لابی و فضای سبز باید ترسیم کرد که معمار به زیباترین و استانداردترین حالت ممکن آن ها را طراحی خواهد کرد.
- نوع درختکاری یکی دیگر از مباحث مورد نیاز در طراحی پلان مهد کودک می باشد. برای طراحی آن باید درخت کاری به اندازه انجام شود تا فضا را زیباتر گردد.
- مورد بعدی مربوط به زمین بازی های مختلف نظیر ایجاد زمین های ماسه ای و محلی برای رنگ بازی کودکان در فضا باز و … می شود.
مواردی که برای طراحی پلان مهدکودک در قسمت شیرخوارگاه آن باید در نظر گرفت:
همانطور که اشاره شد نوزادان باید در فضا و اتاق جداگانه ای نگهداری شوند تا امنیت آن ها کاملا حفظ گردد و جو شلوغ مهد کودک آسایش آن ها را برهم نزند. این اتاق باید طوری طراحی شود که مادریار در ساعت خواب نوزاد بتواند استراحت کرده و بعد از بیدار شدن نوزاد با انرژی بیشتر به کارهای او رسیدگی نماید. ضمن اینکه فضا استانداردی باید برای تعویض پوشک نوزاد و شستن آن در نظر گرفته شود و همینطور باید بازی هایی متناسب با سن او در اتاق کودک تعبیه گردد و هرگز نباید اشیا کوچک در اتاق نوزاد قرار داده شود چرا که برای نوزاد خطرآفرین است.
سخن پایانی اینکه طراحی پلان مهد کودک یکی از چالش برانگیز ترین طراحی ها می باشد چرا که نیازمند اطلاعات روان شناختی مناسب است و باید به شدت بر موضوع روحی و روانی دقت کرد. مباحث فنی یکی دیگر از دغدغه های معماران برای انواع سازه ها می باشد و باید فضاهای ایجاد شده در پلان عاری از هر گونه مشکلی باشند. مسئله بعدی ایده پردازی و بهره گیری از بازی ها، آموزش ها و حتی سازه های متنوع است نباید از طرح های قبلا به کار رفته شده استفاده نمایید و باید برای همه فضاها ایده های عالی داشته باشید. قطعا تفکر و صرف زمان باعث خروجی کار بهتری می گردد و در نهایت یک پلان مهد کودک درجه یک را ارائه می نمایید.
سپاس برای زمانی که برای مطالعه مباحث طراحی پلان مهد کودک گذاشتید.
0 دیدگاه