طراحی ویلا تخصصی
06
مه

طراحی پلان ویلا ، نمونه طراحی تخصصی پلان برای ویلا

مقاله ای که امروز می خواهیم برای شما مورد بررسی قرار دهیم راجع به طراحی پلان ویلا است اگر می خواهید بیشتر در این باره اطلاعات کسب کنید پس تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

در مقاله قبلی طراحی نما ویلا را شرح دادیم که مبحثی پرطرفدار نیز بود اما مبحث امروز متفاوت است در ادامه هر آن چه را که باید از طراحی پلان ویلا بدانید شرح داده ایم.

طراحی پلان ساختمان و ویلا ! برای مشاوره و استعلام قیمت با ما تماس بگیرید.

تماس با ما

طراحی پلان ویلا با ارائه فاز یک

طراحی پلان ویلا تخصصی چیست؟

طراحی پلان واژه ای است که در معماری به کار برده می شود پلان را می توان نقشه ای از سازه های مورد استفاده در یک ساختمان دانست که مهندس معمار باید آن را طراحی کند. در طراحی پلان اطلاعاتی وجود دارد که در حین ساخت و ساز بسیار می تواند تاثیر گذار باشد از جمله مواردی که حائز اهمیت است می توان به موقعیت جغرافیایی ساختمان، طرح ساختمان، داده های فنی و… اشاره کرد. پلان های معروف نیز از این قاعده مستثنی نیستند .

در گذشته برای طراحی پلان مهندس باید به صورت دستی این کار را انجام می داد و تمامی پروژه به صورت مرحله به مرحله پیش می رفت اما امروزه با پیدایش نرم افزارهایی نظیر AutoCad به راحتی می توانند هر گونه پلانی را طرح ریزی کنند امکاناتی که این نرم افزارها دارند این قابلیت را فراهم ساخته تا پلان ویلا را به صورت چند بعدی و با جزئیات بسیار دقیق طراحی شود.

مقاله پیشنهادی : ساخت ویلا کوچک

طراحی پلان ویلا

استاندارهای لازم در طراحی پلان ویلا !

برای طراحی پلان ویلا و یا پلان ساختمان های دیگر لازم است تا نکاتی لحاظ شوند از جمله این استانداردها می توان موارد زیر را نام برد:

  • چهار جهت اصلی باید در هنگام کشیدن طراحی پلان در نقشه مشخص شود اگر نقشه ی یک ساختمان را مشاهده کرده باشید می بینید که بالای صفحه جهت شمال درج شده است.
  • مسلما در طراحی پلان ویلا نمی توان اندازه های واقعی را ترسیم کرد به همین دلیل از مقیاس های کوچک برای نشان دادن آن استفاده می کنند.
  • تمامی قسمت های ساختمان باید به انگلیسی ذکر و مشخص شده باشد
  • مورد دیگری که باید در یک پلان حتما رعایت شود این است که تمامی موارد از جمله سایت پلان، انواع پلان ها، نمادها و مقاطع آورده شود.
  • هنگام طراحی دیوارها باید به ضخامت آن ها و باربر نبودن آن ها دقت کند، دیوارهای خارجی باید از دیوارهای داخلی عریض تر باشد
  • درب و پنجره ها نیز به اندازه ی سایر فاکتورها اهمیت دارند و باید اندازه و جهت آن در پلان مشخص شود.
  • مشخص کردن پله ها و پاگردها مسئولیت دیگریست که معمار را موظف می کند در طراحی پلان آن ها را اجرا کند.

مقاله پیشنهادی : هزینه بازسازی ساختمان

در معماری چه نوع پلان هایی وجود دارد؟

با استفاده از پلان ها در طراحی تخصصی ویلا می توان تصویری از قسمت های مختلف هر ساختمان را مشاهده کرد این کار با بر داشتن فرضی و افقی دو سوم از آن ساختمان به دست می آید. پلان های مختلفی در معماری وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

  • پلان موقعیت یا سایت پلان

همانطور که از نام آن پیداست به موقعیت مکانی یک ساختمان مربوط می شود این موقعیت بر اساس ابعاد و خطوط تراز زمینی می باشد که باید ساختمان در آن احداث شود.

  • پلان طبقات

تمامی بخش های یک ساختمان در پلان طبقات مشخص می شود از جمله آن ها می توان به اتاق خواب، آشپزخانه، نشیمن، سرویس بهداشتی و… را نام برد.

  • پلان مبلمان

در پلان مبلمان می توان جای هر یک از دکوراسیون را مشخص کرد.

  • پلان شیب بندی یا بام

همانطور که گفته شد پلان ها به صورت افقی ساختمان را نشان می دهند که در پلان بام مواردی من جمله خط شیب بام به طرف آب رو، خرپشته، دیوارهای خارجی، قسمت های نورگیر بالا آمده از بام و… مشخص می شوند.

پلان سازه ها

زمانی که یک مهندس در حال طراحی و اجرای پلان ساختمان است فازهای مختلفی را طراحی می کند اولین فاز آن پلان معماری است که با هم بررسی کردیم، فاز دوم یا فاز ترسیم مربوط به پلان سازه است که در آن تمامی جزئیات نمایش داده خواهد شد تا ناظران بتوانند از این طریق بر ساخت و ساز اصولی و استاندارد نظارت داشته باشند. پلان های سازه ای به شرح زیر می باشند:

  • پلان فوندانسیون:

هدف از اجرای پلان فونداسیون تعیین و تشخیص پی ها در زمین، تعداد و همچنین نوع آن هاست.

  • پلان تیرریزی:

ابعاد تیرها در هر طبقه و همچنین چگونگی اجرای آن ها برای سقف در پلان تیرریزی مشخص می شود لازم به ذکر است که پلان تیرریزی می تواند برای هر طبقه به نوعی طراحی و اجرا شود این موضوع به ظاهر سقف بستگی دارد

  • پلان آکس بندی و ستون گذاری:

در طراحی پلان آکس بندی هر آن چه که به ستون ها و نبشی ها مربوط است ترسیم و اجرا می شود.

چرا در طراحی ویلا ، پلان اهمیت دارد ؟

در طراحی پلان ویلا ضوابطی وجود دارد که باید برای جز به جز ساختمان اعمال شود ضوابط فوق به شرح زیر می باشند:

مقاله پیشنهادی : طراحی نما ویلا

  • ورودی ها:

قسمتی است که وارد شدن از بیرون یا سایر فضاهای موجود در ساختمان را به داخل فراهم می کند. زمانی که یک مهندس در حال طراحی پلان ویلا است باید ورودی را به نوعی ترسیم کند که یک معلول نیز بتواند از آن قسمت عبور و مرور داشته باشد. عمق فضاهای مقابل ورودی بایستی از 140 سانتی متر کمتر نباشد.

  • راهرو:

اندازه ی استاندارد برای عرض راهروها 140 سانتی متر تعیین شده است. چنانچه در کف راهرو و سطح شیب دار اختلاف سطح وجود داشته باشد بایستی به صورت دقیق این سطح طراحی شود.

  • بازشوها یا همان در و پنجره:

استانداردی که برای هر لنگه در، در نظر گرفته شده است 80 سانتی متر است، در خصوص درهایی که به بیرون دید دارند و باز می شوند نیز باید ترسیم به صورتی باشد که دید کافی فراهم شود.

  • اتاق خواب:

اتاق خواب یکی از قسمت هایی است که تمام امورات شخصی در آن انجام می شود و خوابیدن تنها یکی از آن هاست پس باید بر اساس نیازهای مشتری آن را طراحی کرد.

از همراهی همیشگی شما عزیزان سپاسگذاریم امیدواریم مفید بوده باشند.

لطفا به این نوشته امتیاز دهید!
[کل: 0 میانگین: 0]