طراحی نمای ساختمان یک طبقه و انواع نما ویلا 1 طبقه
مقاله ای که امروز قصد داریم برای شما مورد بررسی قرار دهیم در خصوص طراحی نمای ساختمان 1 طبقه است. مهندسانی که طراحی نما انجام می دهند بایستی از این ضوابط اطلاع داشته باشند، اگر می خواهید از آن ها آگاهی داشته باشید پس مطالب امروز را از دست ندهید.
گروه مهندسین دژار طراح و مجری انواع نما کلاسیک و مدرن ! با ما تماس بگیرید.
مقاله پیشنهادی : طراحی ویلا فلت یک طبقه
اگر به اطراف خود دقت کرده باشید می بینید که روز به روز به تعداد ساختمان ها افزوده می شود، به نحوی که می توان ساختمان سازی را به عنوان یک شغل در نظر گرفت. اما این کار به همین سادگی انجام نمی شود، یک مهندس معماری باید از طراحی نما گرفته تا دکوراسیون داخلی اطلاع داشته باشد، در غیر این صورت مشکلات عدیده ای برای او به وجود خواهد آمد. در ادامه درباره ی طراحی نمای ساختمان 1 طبقه بیشتر توضیح می دهیم.
طراحی نما ساختمان 1 طبقه در چه مواردی تعریف می شود؟
نمای ساختمان در واقع به ظاهر بیرونی ساختمان گفته می شود. همانطور که طراحی داخل ساختمان اهمیت دارد، طراحی نما و نمای بیرونی ساختمان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. برای طراحی نمای ساختمان سبک های متفاوتی وجود دارد، هر یک از این سبک ها دارای ویژگی هایی خاص با ظاهری متفاوت هستند. از آن جایی که هر ساختمان می تواند کاربرد خاصی داشته باشد در نتیجه سبک نمایی که برای آن به کار برده می شود امکان دارد برای سایر ساختمان ها به کار برده نشود. همانطور که انسان ها برای هر مهمانی یا مراسمی لباس مختص به آن را می پوشند، نمای ساختمان نیز بایستی با کاربرد آن همخوانی داشته باشد.
آیا برای طراحی نمای ساختمان یک طبقه نیز ضوابط وجود دارد؟
جالب است بدانید که در هر شهر و کشوری ضوابط طراحی نمای ساختمان 1 طبقه متفاوت است که شرکت طراحی نمای ساختمان به راحتی آن را دریافت میکند، البته بسیاری از این ضوابط مشابه نیز هستند. اما به طور کلی ضوابط و قوانینی که از جانب شهرداری برای طراحی نما تصویب شده است به سه بخش الزامات، توصیه ها و پرهیز تقسیم می شوند. مورد دیگری که هنگام طراحی نما باید مد نظر قرار بگیرد موقعیت جغرافیایی ساختمان و کاربرد آن است. به عنوان مثال در شهر تهران یکی از ضوابطی که برای الزامات وجود دارد این است که باید از مصالحی استفاده شود که در برابر فرسایش و آلودگی مقاومت داشته باشند.برای راهنمایی بیشتر میتوانید با سایت تخصصی طراحی نمای ساختمان دژار تماس بگیرید.
از جمله دیگر ضوابط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رنگ غالب بایستی با رنگ ابنیه مجاور همخوانی داشته باشد.
- فاصله ی ایجاد شده با ساختمان کناری باید با مصالحی که با نمای ساختمان تناسب دارد پوشانده شود.
- در صورتی که شخصی قصد دارد برای نمای ساختمان خود از شیشه یا فلز استفاده کند نباید مقدار آن از 60 درصد بیشتر باشد.
- رنگ هایی که برای نمای ساختمان استفاده می شود باید در دسته ی رنگ های نا متعارف و تند نباشد.
- بهتر است مصالحی که برای نما مورد استفاده قرار می گیرد تنوع زیادی نداشته باشد.
- به کار بردن مصالحی که برنده و تیز هستند برای نما ممنوع می باشد زیرا ممکن است به دیگران آسیب برساند.
لازم به ذکر است که قوانین برای طراحی نمای ساختمان 1 طبقه به این موارد ختم نمی شود بلکه بسیار پیچیده تر و با جزئیات بیشتری تعیین شده اند. همانند نمای ویلا ، طراحی نما در ویلا نیز بسیار پر اهمیت و از اصلی ترین بخش های طراحی ویلا میباشد.
مقاله پیشنهادی : طراحی نما ساختمان اختصاصی
در طراحی نمای ساختمان 1 طبقه چه اصولی حاکم است؟
در این میان اصولی برای طراحی نمای ساختمان تعریف شده است، رعایت هر یک از آن ها الزامی است، پس با دقت به مواردی که در ادامه شرح داده ایم توجه کنید.
- محافظت در برابر تغییرات جوی:
همانطور که گفته شد مصالح مختلفی برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، اما بدون شک ویژگی هیچ یک از آن ها دقیقا مثل هم نیست. درست است که در طراحی نمای ساختمان 1 طبقه زیبایی بسیار اهمیت دارد اما فاکتورهای دیگری هم وجود دارند که به اندازه ی زیبایی حائز اهمیت هستند، از جمله این فاکتورها می توان به محافظ بودن در برابر تغییرات جوی مثل سرما و گرما اشاره کرد.
- استفاده از نما به عنوان عایق:
برای نمای ساختمان هایی که در مجاورت مسیرهای پرتردد قرار دارند بایستی از مصالحی استفاده شود که مانند عایق صوتی عمل کنند. به نحوی که با پوشش دهی خود صدا را به حداقل برسانند.
- مورد استفاده به عنوان رابط بین بخش های داخلی و خارجی ساختمان:
منظور از این زیر عنوان این است که طراحی نمای ساختمان بایستی به گونه ای باشد که هم بتوان به بیرون دید داشت و هم نور خورشید به داخل برسد. بسیار اهمیت دارد که یک ساختمان ارتباط بین بیرون و داخل ساختمان را فراهم سازد.
- استفاده از نما به عنوان معرف:
اگر ابتدای مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید می دانید که هر ساختمان کاربردی دارد و برای هر یک بایستی نمای مرتبط با آن را اجرا کرد. به عنوان مثال اگر ساختمانی تجاری یا اداری است نمی توان از نماهایی که برای ساختمان های مسکونی به کار برده می شود استفاده کرد. پس زمانی که طراحی نمای ساختمان 1 طبقه انجام می شود باید به این موضوع دقت داشت، به نحوی که بتوان بر اساس نما شخصیت و کارایی آن را تشخیص داد.
- مورد استفاده از آن به عنوان جزئی از مجموعه ی شهری:
درست است که یک ساختمان می توان جز ملک خصوصی افراد به شمار آید، اما به هر حال در یک شهر ساخته شده پس باید هنگام طراحی نمای ساختمان 1 طبقه به این موضوع توجه داشته که نمای ساختمان فوق می تواند در زشتی یا زیبایی شهر تاثیر داشته باشد. از همین رو نباید هنگام طراحی نما به صورت خودخواهانه تصمیم گرفت.
- معرف برای شرایط محیطی:
گذشته از شهری که ساختمان در آن قرار دارد باید به محیطی که در آن ساخته شده است نیز دقت کرد. از این نظر که شرایط هر محیط می تواند از نظر آب و هوایی با محیط های دیگر تفاوت داشته باشد. به عنوان مثال در شمال کشور که بسیار باران می بارد باید از مصالحی استفاده کرد در برابر این شرایط آب و هوایی مقاومت دارد.
در نهایت برای نتیجه گیری بهتر است کار خود را به تیم و سایت تخصصی طراحی نمای ساختمان دژار بسپارید.
برای نما ساختمان یک طبقه خود کدام سبک طراحی مناسب است ؟
برای شروع طراحی نما ساختمان 1 طبقه قطعا مهمترین بخش انتخاب سبک نما شما میباشد . این موضوع نیز در ساختمان یک طبقه از فاعده کلی پیروی کرده و میتوانید از طراحی نما مدرن ، طراحی نما کلاسیک و طراحی نما مینیمال یک سبک مناسب منطقه و خانه شما را انتخاب نمایید . در ادامه به مختصر این سبک ها را توضیح میدهیم .
نما مدرن ساختمان یک طبقه
امروزه نما مدرن به شدت سبکی پرطرفدار و ترند در بازار ایران شده است . در این سبک سعی میشود از موارد اضافی در طراحی نما کاسته شود و بیشتر سادگی و در عین حال مدرن بودن ساختمان به تصویر کشیده شود.
از ویژگی های دیگر این سبک میتوان به استفاده از شیشه های بلند برای زیبایی نما و افزایش ارتباط با مناظر و … اشاره داشت.مصالح بتن و شیشه از اصلی ترین ها در طراحی نما مدرن ساختمان یک طبقه میباشند . تنها موضوعی که باید توجه کنید شرایط اقلیمی منتطقه میباشد که براساس آن نوع مصالح میتواند تغییر کند . برای مثال در مناطق گرد و خشک باید از شیشه های وسیع در نما کمتر استفاده کنیم تا اتلاف انرژی را به حداقل برسانیم.
در حال حال برای ویلا و نما ساختمان 1 طبقه ، به شما پیشنهاد میکنیم سبک مدرن را برای طراحی نما ساختمان خود برگزینید.
نما کلاسیک لوکس
طراحی نما خارجی ساختمان 1 طبقه بر اساس سبک کلاسیک توصیح نمیشود ولی میتوان گفت انتخاب سبک موضوعی سلیقه ای بوده و کارفرما همچنان حق انتخاب برای این سبک را دارا میباشد .
مقاله پیشنهادی : طراحی ویلا فلت
در این سبک استفاده از جزئیات و گچ کاری های ظریف به حداکثر میرسد و طراح سعی میکند به بهترین نحو لوکس بودن را در این سبک تداعی کند . استفاده از سرستون های بلند نیز از مواردی است که به خوبی در آن دیده میشود . موضوع دیگری که در طراحی کلاسیک نما یک طبقه اشاره داشت استفاده از متریال مرغوب و گرانقیت است که هزینه طراحی و اجرا را برای شما بالا میبرد.
نما مینیمال
نما مینیمال به نوعی نمایی عاری از هرگونه جزئیات میباشد و حالتی از طراحی نما مدرن را در نظر گرفت که در آن شکست های زیبا و … وجود ندارد و تنها با خط های صاف طراحی میشود. استتفاده از رنگ های خنثی در این سبک بیشتر دیده میشود.
مصالح مورد استفاده در نما یک طبقه
در طراحی نما در ساختمان کوچک ، با توجه به سبک انتخابی طراحی ، میتوان مصالح مورد استفاده را تعیین نمود.
از مصالح معروف اجرا نما میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
- گچ
- بتن
- سنگ طبیعی
- شیشه
- چوب
- سنگ مصنوعی
- کامپوزیت
تنها موردی که باید در انتخاب متریال نما توجه نمود هزینه و استحکام متریالا با توجه به شرایط اقلیمی منطقه میباشد . برای مثال گچ متریال ارزان قیمت میباشد ولی باید در اقلیم های خشک و گرم از آن استفاده نمود.
سنگ طبیعی و مصنوعی که معمولا در طراحی نما کلاسیک مورد استفاده قرار میگیرد.
نما چوب نیز میتوان در مناطق مرطوب مورد استفاده قرار گیرد و ظاهر فوق العاده جذابی به خانه شما خواهد داد.
از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید صمیمانه سپاسگذاریم امیدواریم مورد پسند بوده باشد.
0 دیدگاه