طراحی نمای ساختمان دو طبقه با سبک های مدرن و کلاسیک
در گذشته های بسیار دور برای ساخت منازل مسکونی اهمیت چندانی به نمای ساختمان مورد نظر نمی دادند. اما رفته رفته با گذشت زمان این موضوع نیز به یکی از مسائل مهم در ساختمان سازی تبدیل شد، تا جایی که بسیاری از افراد امروزه نمای ساختمان ها را به نوعی، ویترین خانه می دانند.طراحی نمای ساختمان دو طبقه نیز از پرطرفدارترین ساختمان ها برای طراحی نما است.
این روز ها گرایش به ساختمان های بلند مرتبه در تمام جهان چند برابر شده و اکثر افراد زمین های خود را به صورت آپارتمان هایی با تعداد طبقات بالا می سازند. در صورتی که ساختمان شما با نمایی ساده و قدیمی در هم جواری چنین آپارتمان هایی قرار گیرد، کمتر مورد توجه بینندگان بوده و در اصطلاح عامیانه به چشم نمی آید. در چنین موقعیتی شما می توانید با طراحی نمایی زیبا، ساختمان خود را از دیگر آپارتمان های اطراف متمایز کنید.در این زمینه سایت تخصصی طراحی نمای ساختمان دژار با استفاده از طراحان حرفه ای در زمینه طراحی نما مدرن و کلاسیک شما را در رسیدن به به طراحی خاص ساختمان و ویلای خود یاری می رسانند.
گروه مهندسین دژار طراح و مجری انواع نما کلاسیک و مدرن ! با ما تماس بگیرید.
انواع طرح های نمای بیرونی ساختمان بر اساس سبک
طراحی نما ساختمان به انواع مختلفی وجود دارد و به شکل کلی طراحی نمای ساختمان دو طبقه در ایران به سه دسته متفاوت تقسیم بندی می شود که عبارتند از:
طراحی ساختمان های دو طبقه با استفاده از نمای کلاسیک یا نمای رومی:
یکی از پر کاربرد ترین نماهای ساختمان که طی سال های اخیر در طراحی نما مورد استفاده قرار می گیرد، سبک رومی است. ساختمان هایی که با استفاده از این سبک نما سازی می شوند، اکثرا به شکل متقارن طراحی خواهند شد. در حقیقت معماری پیچیده و تقارن از اصول پایه و اساسی این سبک است. به جرات می توان گفت که سبک کلاسیک تمامی شاخصه های زیبایی شناسی را با بهترین شکل به نمایش گذاشته است.معمولا این سبک در نما ویلا و طراحی ویلا نیز کاربرد دارد.
یکی از مهم ترین اصل های این سبک از نما سازی پایداری، ثبات و صلابت است. در حقیقت هر بخشی که در آن به کار گرفته می شود، تعریف خاص خود را دارد. ویژگی هایی که این سبک را از دیگر موارد آن جدا می کند می توان به کتیبه های متنوع، قاب های بسیار زیبای در و پنجره، حکاکی روی ستون و سرستون ها، قوس های بزرگ و بکارگیری سنگ اشاره کرد.
همان گونه که می دانید یکی از مشخصه های اصلی طراحی نمای ساختمان دو طبقه با سبک رومی و کلاسیک با این سبک، بکارگیری سنگ است. انواع نمونه هایی که می توان برای ساخت این نما از آن بهره گیری کرد، سنگ هایی همچون مرمر، گرانیت، تراورتن و … است.
بهرهگیری از پوشش های محافظ در نما ساختمان یکی از راه های جدید در اجرا نما میباشد . پوشش نانو عایق آجر نما به عنوان یک لایه محافظ و بهبود دهنده در طراحی نما استفاده میشود.
در گذشته ساختمان هایی که اجرا نما با استفاده از این سبک رومی به شکل استاندارد ساخته می شد، به دلیل ضوابطی که وجود داشت، کاربر را با هزینه های بالای ساخت آن روبرو می کرد. اما هم اکنون با بکارگیری سنگ تراورتن و کاهش یا جایگزین الگوهای طراحی، می توان نمایی بسیار زیبا به سبک کلاسیک برای ساختمان های دو طبقه پدید آورد.
طراحی ساختمان های دو طبقه با استفاده از نمای مدرن
طراحی نما مدرن از پرطرفدارترین سبک های نمای ساختمان میباشد.در واقع یکی از اصول مهمی که سبک مدرنیته به آن پایبند است، حذف جزئیات در تمامی زیر مجموعه ها و رعایت ساده گرایی و آزادی طرح و عمل است. این شیوه امروزه طرفداران بسیار زیادی را در کل دنیا به خود جلب کرده که با تابعیت از قوانین معماری مدرن، نماهای خاص و جذابی را برای خود خلق می کنند.
یکی از اصلی ترین تفاوت هایی که می توان در این سبک نماسازی با نمای رومی عنوان کرد، حذف تزئینات و عدم لزوم تقارن در کنار ساده شدن طرح ها است. در این سبک از طراحی نمای ساختمان دو طبقه ، می توان برای جذابیت ساختمان از ریتم عمودی، افقی و زاویه دار در کنار مصالح نوین و تکنولوژی های جدید استفاده کرد و بر جذابیت و پویایی آن افزود.
در صورتی که طراحی نمای ساختمان دو طبقه خود را به شکل مدرن نماسازی کنید، بر خلاف نمای رومی می توانید، از چند مصالح متفاوت در ساخت آن بهره ببرید. همان گونه که گفته شد طرح های متفاوتی برای ساخت این نما بکار گرفته می شود، اما باید توجه داشت که استفاده از طرح های نامتعارف بر خلاف انتظار ممکن در طراحی نما است نتیجه ای نا مطلوب به وجود بیاورد.
طراحی ساختمان های دو طبقه با استفاده از نمای نئوکلاسیک:
همان گونه که از اسم آن پیداست در این سبک از معماری برای متمایز کردن آن نسبت به دیگر روش ها از یک پوسته کلاسیک روی معماری مدرن استفاده می شود. در حقیقت این سبک تلفیقی از معماری مدرن و معماری کلاسیک است، که آن را با نام نئو کلاسیک می شناسند.
معمولا در طراحی نمای ساختمان های بزرگ و عمومی از این سبک استفاده می شود، که در آن بخش زیادی از تزئینات نمای کلاسیک در کنار عناصر مدرن بکار گرفته خواهد شد. مهم ترین ویژگی که می توان برای این سبک عنوان کرد، بهره گیری از امکانات مدرن با رعایت تناسبات معماری کلاسیک و مصالح سنتی است.
در سبک نئو کلاسیک، حکاکی ها و برجسته سازی هایی که در طراحی نمای ساختمان دو طبقه با استفاده از سبک رومی صورت می گیرد، مسطح تر بوده و عموما آن ها را در حاشیه ها قرار می دهند. علاوه بر آن به جای این که المان های موجود در این سبک را با یکدیگر تلفیق کنند، هر کدام را به شکل جدا با ظاهری کامل طراحی خواهند کرد.
مقاله پیشنهادی : طراحی ویلا کلاسیک
انواع طرح های نمای بیرونی ساختمان بر اساس مصالح کاربردی
هر کدام از مصالح موجود در صنعت ساختمان سازی بر اساس سبک، اقلیم و هزینه مورد نظر می تواند تا اندازه ای متفاوت باشد که از جمله آن شامل:
طراحی ساختمان های دو طبقه با استفاده از سنگ و آجر:
این متریال ها امروزه به صورت کاملا پیشرفته و با تغییرات بسیار زیادی نسبت به گذسته برای طراحی نما در ساختمان ارائه می شود. نماهایی که با استفاده از سنگ ساخته خواهند شد، به دلیل خلل و فرجی که در سطح سنگ موجود است، می تواند اتصالات خوب و محکمی را با بدنه ساختمان ایجاد کند.
مقاله پیشنهادی : 18 نمونه طراحی نمای ساختمان
نماهای آجری نیز هیچ نیازی به ملات برای محکم سازی نداشته و می توان با استفاده از ریل، هر کدام از آجرها را نصب کرد. این متریال به دلیل ضریب انتقال حرارت پایینی که دارد، می تواند در طراحی نمای ساختمان دو طبقه ساختمان نقش عایق حرارتی را ایفا کند.
طراحی ساختمان های دو طبقه با استفاده از شیشه:
امروزه یکی از متریال هایی که در صنعت ساختمان سازی به ویژه در سبک مدرن مورد استفاده قرار می گیرد، شیشه است. شیشه به سادگی می تواند با سنگ، کامپوزیت، فلز، آجر و … هماهنگ شده و ظاهری زیبا و مدرن را به ساختمان ببخشد.
طراحی ساختمان های دو طبقه با استفاده از چوب
چوب یکی از متریال هایی بوده که از گذشته های دور در نما سازی مورد توجه کاربران قرار گرفته است. مصالح چوبی که امروزه به شکل فرآوری شده در دسترس عموم قرار گرفته اند، به دلیل عدم نفوذ حشرات، مقاومت صوتی، سختی بالا و شکل پذیری بهترین گزینه برای نما سازی به شمار می روند.
طراحی ساختمان های دو طبقه با استفاده از سرامیک:
یکی از بیشترین مصالحی که طی چندین سال گذشته تا کنون در صنعت نما سازی و طراحی نمای ساختمان دو طبقه مورد استفاده قرار گرفته است، سرامیک بوده که علاوه بر زیبایی و مقاومت بالا، از هزینه پایین تری نیز بر خوردار است. ویژگی های اصلی این متریال تنوع طرح و رنگ، مقاومت فیزیکی بالا، ضد حریق و عایق رطوبتی است که می تواند در تمامی وجوه ساختمان بکار گرفته شود.
طراحی ساختمان های دو طبقه با استفاده از کامپوزیت:
در واقع کامپوزیت را می توان تلفیق دو قشاء پلی اتیلن و پوشش آلومینیومی دانست که به سادگی در هر اقلیمی قابلیت استفاده را دارد. مشخصه اصلی این متریال شکل پذیری، مقاومت حرارتی و رطوبتی، وزن سبک و تنوع رنگی بالای آن است که می تواند کامپوزیت را از دیگر نمونه ها متمایز کند.
در آخر دژار به عنوان اولین سایت تخصصی طراحی نمای ساختمان با طراحان حرفه ای در این زمینه شما را در 0 تا 100 طراحی نما ساختمان یاری میکند.
1 دیدگاه