ایده ها و اصول طراحی نمای ساختمان 5 طبقه
طراحی نمای ساختمان 5 طبقه یکی از پرطرفدارترین نماها در ایران است.یکی از مهم ترین بخش های طراحی ساختمان نمای آن است که می تواند گویای نوع طراحی در هر سازه باشد. در صورتی که قصد دارید ساختمان خود را هر چه جذابتر نشان دهید، بهتر است طرحی زیبا و مقاوم برای نماسازی آن در نظر بگیرید. همان گونه که می دانید نما صورت ظاهری هر ساختمان است که علاوه بر زیبایی وظایف دیگری نیز همچون کنترل جریان حرارت، رطوبت، تابش خورشید و انتقال صدا را بر عهده دارد.
در حقیقت طراحی نما به عنوان وجهه و نماد بیرونی، جلوه عینی ذهنیتی است که معمار با آن درگیر بوده و از عواملی همچون پاسخگویی به نیاز محیط، خواسته کارفرما، مصالح و هزینه مصرفی تاثیر می پذیرد. اولین بخشی از ساختمان که بیننده با آن مواجه می شود، صورت ظاهری آن است. به همین منظور باید به طرح، رنگ و مصالح به کار گرفته شده در این بخش اهمیت بسیار زیادی بدهید.
گروه مهندسین دژار طراح و مجری انواع نما کلاسیک و مدرن ! با ما تماس بگیرید.
سبک های پر طرفدار در طراحی نمای 5 طبقه
سبک طراحی نما به شیوه مدرن
یکی از پر اهمیت ترین ویژگی هایی که جزو اصول اولیه این سبک به شمار می رود، ساده گرایی است. دژار به عنوان سایت تخصصی طراحی نما ساختمان این موضوع را در عین زیبایی به شدت رعایت میکند.در این شیوه طراح بسته به تکنولوژی و متریال مورد استفاده، نیمی از جزئیات را حذف می کند. یکی از خصوصیاتی که این سبک از نما سازی دارد، انعطاف در هزینه های اجرایی مزبوط به آن است. در واقع نماهای مدرن را با استفاده از متریال هایی خاص می توان با کمترین هزینه اجرا کرد.
شایان ذکر است که بهره گیری از مصالحی همچون چوب ترمووود می تواند مخارج ساخت نما را تا اندازه ای در طراحی نما مدرن بالا ببرد. در هر صورت این سبک از نما سازی طرفداران مختص به خود را با وسعت مالی متفاوت دارد، که هر کدام تعیین کننده مخارج کلی ساخت خواهند بود. از جمله متریال هایی که می توان در طراحی نمای 5 طبقه به کار گرفت شامل آجر نسوز، چوب ترمووود، کامپوزیت، سنگ، شیشه و … است.
مقاله پیشنهادی : طراحی نما مدرن ساختمان
سبک طراحی نما به شیوه کلاسیک یا رومی :
یکی از عناصری که در این سبک طراحی نما از ساخت و ساز بیش از همه مورد اهمیت واقع شده است، پیش ورودی ساختمان می باشد. در طراحی نما رومی از نماسازی نیز همچون دیگر شیوه ها اصول پایه ای مختص به خود را دارد، که یکی از این اصول ایجاد تقارن در طراحی است. در صورتی که اصل تقارن در طراحی نما رعایت شود، باعث ایجاد یک نقطه مرکزی شده که این نقطه در واقع همان پیش ورودی ساختمان محسوب می شود.
در صورتی که در طراحی نمای ساختمان 5 طبقه قصد داشته باشید بخش متمرکز نمای رومی را شخص تر کنید، می توانید در آن از نورپردازی های متمرکز استفاده نمایید. این کار به ویژه در شب می تواند چشم بیننده را به هر سمتی که شما در نظر دارید بکشاند. یکی دیگر از جذابیت های نمای ساختمان در این سبک استفاده از سر ستون ها و تاق های قوسی بزرگ است که می تواند طراحی نمای 5 طبقه شما را در نظر بیننده هر چه باشکوه تر جلوه دهد.
مفاله پیشنهادی : طراحی نما رومی و کلاسیک
کاربری مصالح متفاوت در طراحی نمای ساختمان :
همان گونه که می بینیم متریال هایی که بیش از همه در طراحی نما مورد استفاده کارفرما قرار می گیرد، سنگ و آجر است. در ساختمان هایی که به صورت مدرن طراحی می شوند، برای نما سازی عموما از مصالحی همچون آجر، سیمان و سنگ استفاده خواهد شد. برخورداری از چنین متریال هایی میتواند هزینه تمام شده شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. این مصالح در طراحی نمای ساختمان 5 طبقه بسیار مستحکم بوده و در برابر آتش سوزی و تغییرات جوی، مقاومت بالایی را از خود به نمایش می گذارند.
با این حال در مقابل مزایای بی شمار آن، طبیعتاً معایبی هم به دنبال دارند که از جمله آن می توان به بالا بردن وزن مرده ساختمان اشاره کرد. به همین منظور استفاده از چنین مصالحی در طراحی نمای ساختمان 5 طبقه ساختمان های اداری و تجاری توصیه نمی شود.
چوب ترمووود یکی دیگر از مصالحی به شمار می رود که امروزه در طراحی نمای ساختمان بیش از پیش مورد استفاده قرار می گیرد. همان گونه که می دانید زیبایی و جذابیت نماهایی که با استفاده از این متریال طراحی شده اند، چندین برابر دیگر مصالح است اما در مقابل این متریال، مقاومت پایین تری به نسبت سایر نمونه های دیگر دارد.
در حقیقت این مصالح را نمی توان در تمامی مناطق به ویژه محیط هایی با آب و هوای خشک مورد استفاده قرار داد. چون در مقابل سایر تغییرات جوی همچون باران و نور خورشید بسیار آسیب پذیر بوده و به سرعت تغییر شکل می دهد و کارفرما پس از گذشت مدتی مجبور به تعویض آن خواهد بود.
استفاده از مصالح خشک در طراحی نمای ساختمان 5 طبقه
در واقع به نما سازی هایی که در آن از دوغاب برای نگهداری متریال مورد نظر استفاده نشود، نمای خشک می گویند. امروزه این گونه نما سازی ها به دلیل امنیت بالا بیش از گذشته مورد توجه کارفرما بوده که نصب آن با استفاده از مصالحی همچون سنگ، سرامیک، آلومینیوم، کامپوزیت، چوب و … امکان پذیر است.
مقاله پیشنهادی : جزئیات هزینه طراحی نما ساختمان
طراحی نمای خشک علاوه بر پایین آوردن هزینه تمام شده، می تواند امکان اجرای نمای دلخواه را برای کارفرما فراهم کند. این نوع از نما سازی یکی از بهترین شیوه ها برای طراحی نما در ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی بوده که امروزه به دلیل مزایای بی شمار آن بیش از پیش گسترش یافته است.
ترکیب متریال های مختلف در طراحی نمای 5 طبقه:
یکی از مسائل مهمی که باید به آن توجه داشت انتخاب درست متریال های مختلف در طراحی نما ساختمان های بلند مرتبه است. در حقیقت کیفیت مصالح به کار گرفته شده و نوع آن می تواند تاثیر بسزایی در زیبایی نما به همراه داشته باشد. در طراحی نمای 5 طبقه ساختمان علاوه بر تنوع بافت، واریته رنگ نیز یکی از نکات مهم بوده که لازمه دست یابی به نمایی زیبا و جذاب است.سایت تخصصی طراحی نما ساختمان میتواند شما را در این باره یاری کند.
نورپردازی در طراحی نمای 5 طبقه:
یکی دیگر از مواردی که در این حوزه اهمیت بسیار بالایی دارد، نور پردازی درست نما ساختمان بوده که سبب می شود تا سازه در هر ساعت از شبانه روز زنده و پویا به نظر برسد. هنگامی که این بخش از ساختمان را طراحی می کنید، توجه داشته باشید که نورپردازی نباید بسیار خیره کننده باشد چون در چنین شرایطی بیش از نما، این نورپردازی است که در اولین نگاه به چشم بیننده می آید.
در صورتی که کاربری ساختمان مورد نظر به نحوی بوده که نیاز به معرفی حجمی داشته باشد، باید نورپردازی به نوعی صورت گیرد که شدت نور از جهات مختلف به صورت متفاوت بر سازه مورد نظر انجام پذیرد. هرچند تغییر در نور یکی از راه هایی است که با استفاده از آن می توان سازه را معرفی کرد، اما به دلیل این که معمولا در سطح خارجی ساختمان کمتر از نورهای رنگی استفاده می شود، تغییر در شدت نور می تواند بهترین گزینه برای معرفی حجمی آن باشد.
در نهایت دژار به عنوان اولین شرکت تخصصی طراحی نمای ساختمان ایران با داشتن طراحان و مجریان حرفه ای میتواند پروژه شما را از صفر تا 100 به بهترین نحو انجام دهد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
0 دیدگاه