نمونه طراحی نمای ساختمان 5 طبقه
24
جولای

اصول طراحی نمای ساختمان 5 طبقه از دید تخصصی و معماری

همان گونه که می دانید کالبد بنا یکی از مهم ترین بخش های طراحی یک ساختمان با کاربری های متفاوت است. از این رو می توان گفت که طراحی این بخش از سازه نیز جزو یکی از مهم ترین مراحل طراحی یک ساختمان مسکونی می باشد. متاسفانه طراحی نمای ساختمان 5 طبقه در بسیاری از موارد به دلیل عدم توجه و دقت کافی به یک روند روتین تبدیل شده است.

اما باید نسبت به این موضوع اهمیت ویژه ای داده شود چون ممکن است در صورت عدم توجه به اصول و قوائد طراحی نما، در نهایت یک ساختمان بی هویت و نا هماهنگ با بافت شهری ساخته شود. در حقیقت کیفیت طراحی نمای یک بنا علاوه بر زیبایی آن می تواند بر بافت شهری هر منطقه نیز تاثیر گذار باشد. در این میان باید توجه داشته باشید که طراحی نما یک پروژه منحصر به فرد است که به خودی خود گستردگی بسیار زیادی دارد.

تماس با دژار 02126412074

گروه مهندسین دژار طراح و مجری انواع نما کلاسیک و مدرن ! با ما تماس بگیرید .

اصول طراحی نما ساختمان 5 طبقه به دید تخصصی

  • بهره گیری از مصالح مناسب ما ساختمان های بلند

در صورتی که قصد طراحی نمای ساختمان 5 طبقه خوبی را در سر دارید یکی از مهم ترین راه ها، استفاده از مصالح متناسب با موقعیت قرار گیری و بدنه شهری می باشد. در واقع کیفیت و جنس متریال های مورد استفاده در طراحی نما می تواند به میزان قابل توجهی بر زیبایی بنا تاثیر گذار باشد. بی شک کیفیت طراحی نما در اولویت بالاتری نسبت به مصالح مورد استفاده قرار می گیرد.

مقاله پیشنهادی : جزئیات هزینه طراحی نما

ساختمان پنج طبقه

اما در این میان باید توجه داشته باشید که بهترین طرح ها و طراحی نما هرچند توسط بزرگ ترین معماران طراحی شوند، در صورت اجرا با استفاده از مصالح نا مناسب می تواند نهایتا منجر به شکست پروژه شده و نمای ایده آل شما را به یک تصویر زشت و نا متناسب تبدیل کند. در حالت کلی زمان اجرا، این متریال است که می تواند تعیین کننده کیفیت نمای طراحی شده باشد.

  • رعایت تناسبات در انتخاب رنگ:

این موضوع نیز می تواند یکی دیگر از شروطی باشد که می تواند منجر به طراحی یک نمای مطلوب در بنا گردد. در حقیقت کارفرما و طراح نمای پروژه باید رنگ هایی که می تواند تشکیل دهنده نما باشد را به درستی انتخاب کرده و نسبت به تناسب آن ها با یکدیگر حساس باشد. این بدین معناست که شما نمی توانید در ابتدا یک نما را به شکل کامل از مرحله طراحی گذرانده و در نهایت به سراغ انتخاب رنگ مناسب آن برای اجرا باشید.

همان گونه که می دانید این عنصر می تواند یکی از بارز ترین مشخصه های بصری یک نما در پروژه مورد نظر باشد و در صورتی که به درستی و با نهایت دقت انتخاب نشود، می تواند موجب شود تا بهترین طرح ها با مرغوب ترین متریال ها، کیفیت بصری نا مناسبی را داشته باشند. نرم افزار های طراحی 3 بعدی امروزه این امکان را فراهم می آورد تا تناسبات رنگی را در کنار طرح مورد نظر پیش از اجرا به شکلی دقیق و واقعی ببینید.

ساده ترین اما مهمترین اصول در طراحی نمای ساختمان 5 طبقه

  • پیوستگی عناصر به کار رفته:

از جمله موارد مهم در طراحی نمای ساختمان 5 طبقه پیوستگی عناصر موجود در آن است که می بایست در کل نما به یکباره مشاهده شود. توجه داشته باشید که منظور از پیوستگی عناصر این نیست که تمام بخش های نما باید به یک شکل طراحی و اجرا شوند، بلکه نشان دهنده این است که یک فرم کلی باید در طراحی قسمت های مختلف در نظر گرفته شده و در تمام بخش های آن اجرا شود.

مقاله پیشنهادی : طراحی نما مدرن ساختمان

در حقیقت مهندس طراح باید این بخش از سازه را به نحوی طراحی کند که بیننده پس از دیدن آن بتواند یک کل را از ساختمان مورد نظر مشاهده کند، نه کلکسیونی از طرح ها و فرم های پراکنده که هر کدام به تنهایی بیانگر معنایی خاص باشند. در چنین حالتی نما هیچ پیوستگی نداشته و کالبد بنا می تواند در بیننده موجب اغتشاش بصری شود.

  • به کار گیری ریتم در طراحی کالبد بنا:

ریتم یکی دیگر از عناصر بسیار مهم در طراحی سازه های مختلف از جمله نمای ساختمان است. در حقیقت طراحی نمای ساختمان 5 طبقه زمانی می تواند زیبا و متعادل به نظر برسد که دارای ریتم در طراحی باشد. ریتم در نما بدین معناست که عناصر تشکیل دهنده ظاهری ساختمان، دارای نوعی نظم و ترتیب در طراحی و اجرا باشند. این عنصر می تواند در بخش های متفاوتی همچون خطوط، صفحات و احجام مورد استفاده در بنا مشخص شود.

توجه داشته باشید که حتی بخش های خالی به کار گرفته شده در کالبد ساختمان نیز باید از این عنصر پیروی کنند. به همان صورت که از اسم ریتم مشخص است، باید تکرار تمامی عناصر موجود در نما با نظم و ترتیبی مشخص در جهتی که همه بخش ها از نظر بصری با یکدیگر همخوانی دارند، شکل بگیرد. ریتم می تواند به یک بنا سازماندهی بصری داده و از پراکندگی و نا خوانایی فرم های موجود در آن جلوگیری کند.

عناصر شاخص نما را رعایت کنید !

  • بهره گیری از عناصر شاخص در نما:

مهندس طراح می تواند یکی از قسمت های بنا را در بخش نما به عنوان یک عنصر شاخص در نظر بگیرد. در چنین شرایطی باید طراحی این بخش از نما به نحوی انجام شود که در مقایسه با دیگر قسمت ها برجسته تر باشد. در چنین شرایطی معمولا با در نظر گرفتن یک عنصر شاخص، توازن کم رنگ تر شده و به همین منظور بخش مورد نظر در مرکز توجه قرار می گیرد.این موضوع میتواند برای یکپارچگی با طراحی داخلی باشد.

باید توجه داشته باشید که در طراحی نمای ساختمان 5 طبقه عنصر شاخص نما باید به نحوی انجام شود که علاوه بر ایجاد یک بخش متمایز و برجسته، با دیگر نقاط نما نیز تناسب داشته باشد. در حقیقت بهره گیری از یک عنصر شاخص، با هدف ایجاد تاکید در یکی از بخش های کالبد بنا صورت می پذیرد، تا به این صورت بتواند یک نواختی که در نمای سازه وجود دارد را از بین برده و از نظر بصری جذابیت ویژه ای را به سازه ببخشد.

  • حفظ سادگی در نمای سازه:

یکی از عوامل مهمی که هنگام طراحی نمای ساختمان های بلند و 5 طبقه باید به آن توجه داشته باشید حفظ سادگی طرح است. در حقیقت بر خلاف باور بسیاری از افراد استفاده از عناصر متعدد و پراکنده می تواند موجب اغتشاش بصری شود. توجه داشته باشید که استفاده از عناصر متعدد در طراحی نما مدرن می تواند کالبد بنا را شلوغ و نا خوانا جلوه داده و زیبایی آن را تحت الشعاع خود قرار دهد.

طراحی نمای ساختمان 5 طبقه
لطفا به این نوشته امتیاز دهید!
[کل: 0 میانگین: 0]