نمونه پلان ویلا دوبلکس منحصربفرد
طراحی پلان ویلا دوبلکس از مهم ترین بخش های طراحی ویلا دوبلکس میباشد.
امروزه به دلایلی مثل رشد جمعیت صنعت ساختمان سازی رونق گرفته است، که تنوع بسیار زیادی نیز دارند به نحوی که طراحی ویلا تا دکوراسیون داخلی هر یک با دیگری می تواند متفاوت باشد. در بین تمامی پلان ها طراحی پلان دوبلکس جز محبوب ترین ها به شمار می رود. در ادامه بیشتر در این باره و روند طراحی ویلا صحبت خواهیم کرد.دژار به عنوان تیم تخصصی طراحی ویلا ، از صفر تا صد مشاوره طراحی ویلا تا ساخت ویلا دوبلکس شما را یاری میکند.
از مشاوره تا طراحی و اجرا ویلا ! با تیم مهندسین دژار تماس بگیرید.
طراحی پلان دوبلکس به چه نوع پلانی گفته می شود؟
از پیدایش طراحی ویلا و پلان دوبلکس در ایران تا رواج گرفتن آن زمان زیادی نمی گذرد، به طور کلی به خانه هایی دوبلکس گفته می شود که دو طبقه باشند که در طبقه اول آن نشیمن، آشپزخانه، توالت و حمام باشد اما در طبقه ی دوم تنها اتاق خواب و سرویس بهداشتی ساخته می شود. در طراحی پلان ویلا دوبلکس در نشیمن راه پله ای طراحی و اجرا می شود که دسترسی به طبقات را به هم ممکن می سازد.
جالب است بدانید که خانه های دوبلکس تنها به یک نوع خاص ختم نمی شوند و انواع مختلفی دارند که بدین شرح است:
- ویلاهای دوبلکس استاندارد:
این نوع از طراحی ویلا دوبلکس در آخرین طبقه ی ساختمان های مسکونی ساخته می شود، ویژگی آن ها این است که از سایر خانه های دوبلکس کوچک تر است و به فضای زیادی نیاز ندارد.
- خانه های دوبلکس زیر شیروانی:
از نام این نوع از خانه ها می توان فهمید که چگونه هستند. خانه های دوبلکس زیر شیروانی معمولا سقف شیب داری دارند که طبقه ی دوم آن ها به صورت زیر شیروانی ساخته می شود. برخی از طراحان برای خلاقیت بیشتر در طبقه ی دوم این نوع منازل بالکن نیز قرار می دهند.
- خانه های دوبلکس معمولی:
برخلاف نوع اولی که در بالاترین قسمت ساختمان ساخته می شود، این نوع از ساختمان های دوبلکس در طبقه ی اول ساختمان ها قرار دارند. از جمله ویژگی خانه های دوبلکس معمولی می توان به پاسیون، حیاط و حیاط خلوت اشاره کرد.
- ویلا نیمه دوبلکس:
ویلا های نیمه دوبلکس به آن دسته از خانه ها گفته می شود که طبقه ی دوم آن ها فضای بسیار کوچک تر با سقفی کوتاه تر دارد. در گذشته تنها خانه هایی که وسعت زیادی داشتند دوبلکس می شدند اما بعدها طراحان به این نتیجه رسیدند که می توان زمین های کوچک را نیز به خانه هایی با ساختار دو طبقه تغییر داد، اما نام آن ها را نیمه دوبلکس نهادند به این خاطر که به اندازه ی خانه های دوبلکس مجهز نیستند.
طراحی ویلا دوبلکس چه مزیت هایی به همراه دارد؟
همانطور که گفته شد امروزه این نوع خانه ها در بین مردم طرفداران زیادی پیدا کرده اند، بدون شک مزیت هایی نیز به همراه دارند که به شرح زیر است:
- حریم خصوصی حفظ می شود:
شاید اولین و مهم ترین دلیلی که باعث می شود ویلا های دوبلکس بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرند این است که حریم خصوصی حفظ می شود. در صورتی که طراح به صورت حرفه ای پلان را طراحی کند می توان خانه را به دو بخش خصوصی و عمومی تقسیم کرد، بدین معنا که اتاق خواب و حمام که جز بخش های خصوصی هستند از قسمت های عمومی تر مثل آشپزخانه، پذیرایی و سرویس بهداشتی جداسازی کرد.
- می توان یکی از طبقات آن را به اجاره داد:
از آن جایی که خانه های دوبلکس دو طبقه هستند می توان یکی از طبقات آن را به اجاره داد. البته در صورتی که چنین قصدی داشته باشید بایستی پیش از شروع به طراحی و ساخت ویلا این موضوع را به طراح اطلاع دهید، تا بر اساس نیت شما تمامی عناصر لازم را برای هر طبقه به کار ببرد.
- فضای بیشتری در اختیار است:
همه ی اشخاص دوست دارند که خانه ای بزرگ داشته باشند اما گاهی اوقات چنین خواسته ای برآورده نمی شود. در صورتی که متراژ زمین زیاد نباشد می توان از طراحی پلان دوبلکس استفاده کرد و فضای بیشتری را به وجود آورد.
برای مشاهده انواع پلان های ویلا میتوانید نمونه طراحی ویلا را مشاهده کنید.
در طراحی نقشه ویلا باید چه قسمت هایی را مد نظر قرار داد؟
این که برای طراحی ویلا دوبلکس باید به قسمت هایی بیشتر اهمیت داد به چند مورد بستگی دارد که در ادامه آن ها را شرح داده ایم:
- خواسته های کارفرما:
پیش از هر چیز باید به این توجه داشت که کارفرما چه خواسته هایی دارد، سپس بر اساس نیاز او می توان به طراحی پرداخت.
- متراژ زمین:
مساحت زمین نیز از جمله فاکتورهایی است که تاثیر مستقیمی روی نتیجه ی کار دارد، هر چه متراژ بالاتر باشد راحت تر می توان طراحی را انجام داد.
- مبلغ تعیین شده برای ساخت خانه:
هر چه میزان پول مصرفی بیشتر باشد عناصر بیشتری را می توان به کار برد.
اما به طور کلی عناصری که می توان در طراحی پلان دوبلکس مورد توجه قرار دارد شامل موارد زیر می باشد:
- پارتیشن بندی:
منظور از پارتیشن بندی همان تقسیم کردن خانه به بخش خصوصی و عمومی است. برای پارتیشن بندی در طراحی داخلی ویلا دوبلکس باید طبق نظر کارفرما پیش رفت، برخی از اشخاص دوست دارند که محیط های خصوصی دور از دید همگان باشد به همین خاطر ترجیح می دهند که آن ها را در طبقه بالا بسازند.
- سوئیت مجزا:
این مورد برای اشخاصی است که می خواهند با خانواده ای دیگر در یک محیط زندگی کنند اما به نحوی فضای خانه از هم مجزا باشد. در این صورت طراح سعی می کند برای هر طبقه تمامی عناصر را به کار ببرد و تا حد امکان کامل باشد.
- نشیمن اصلی:
اکثر طراحان نشیمن را در طبقه ی همکف در نظر می گیرند اما برخی از کارفرمایان خلاف این را می خواهند.این مورد در طراحی داخلی ویلا دوبلکس مهم است.مشاوره طراحی ویلا در این زمینه میتوانند شما را یاری کنند.
مقاله پیشنهادی : ساخت ویلا در باغ
- نشیمن خصوصی:
نشیمن خصوصی کاملا مجزا از نشیمن اصلی است و در صورتی که شخص صلاح بداند طراح آن را به کار می برد. نشیمن اصلی دارای اختلاف سطح با نشمین اصلی است، به نحوی که با طی کردن 7 پله می توان وارد فضای خصوصی شد.این نشیمن در ویلا شاه نشین نیز نامیده میشود.
- کتابخانه معلق:
افراد زیادی هستند که می خواهند یک کتابخانه در فضای خانه داشته باشند، مهندسی که طراحی پلان دوبلکس را به عهده دارد می تواند با طراحی کتابخانه ی معلق این خواسته را برای کارفرما برآورده کند. این نون از کتابخانه ها از زمین ارتفاع زیادی دارند به نحوی که برای رسیدن به آن باید از طراحی پلکان استفاده کرد.
0 دیدگاه