18 نمای طراحی شده ساختمان
27
مه

18 نمونه طراحی نما ساختمان

در این بخش به توضیح موضوع طراحی نما و در ادامه آن 18 نمای طراحی شده ساختمان را برای شما گردآوری کرده ایم.

معماری مبحثی بسیار گسترده است که طراحی نما تنها یکی از آن است، اگر مقالات قبلی ما را مطالعه کرده باشید می دانید که در تمامی زمینه ها از جمله طراحی ویلا، دکوراسیون داخلی و… صحبت کرده ایم. در ادامه بیشتر در این باره توضیح می دهیم.

همانطور که انسان ها به ظاهری آراسته نیاز دارند و برای هر موقعیت خاصی لباس متناسب با آن را می پوشند، چنین چیزی برای ساختمان ها نیز صدق می کند، به ظاهر کلی ساختمان، نما می گویند. مهندسی که می خواهد برای یک ساختمان کار طراحی نما انجام دهد باید به ضوابط آن آگاهی داشته باشد، در غیر این صورت نتیجه ی مطلوبی حاصل نمی شود.

گروه مهندسین دژار طراح و مجری انواع نما کلاسیک و مدرن !  با ما تماس بگیرید.  

اطلاعات بیشتر

نمونه طراحی نما

در طراحی نما چه عواملی تاثیر مستقیم دارند؟

در طراحی نما عناصری مختلفی وجود دارند که می توانند بر نتیجه کلی کار تاثیر مستقیم داشته باشند از جمله این عناصر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سازگار بودن نما با سازه ی ساختمان

در استانداردی که برای نما تعریف شده است، باید نما با سازه ای که در ساختمان به کار رفته است هماهنگی داشته باشد. برای این که بتوان نمایی بی عیب و نقص تحویل داد بایستی اجزای مختلف ساختمان به صورت یکپارچه به هم متصل شده باشند.

  • سازگاری نما با شرایط آب و هوایی

نمای ساختمان وظیفه ی حفاظت از ساختمان را دارد، پس بسیار مهم است که از چه مصالحی برای آن استفاده شود تا با شرایط آب و هوایی آن منطقه سازگاری داشته باشد. مصالح مختلفی وجود دارند که دارای مقاومت های خاصی می باشند. برای مثال در طراحی نما ویلا ، بدلیل آب و هوای معمولا مرطوب منطقه ساخت ، باید مصالح خاص مورد استفاده قرار گیرد.

در قسمت های بعدی به معرفی مصالحی که برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد می پردازیم.

  • سازگاری نما با عملکرد بنا

از موارد مهم نوع طراحی نما برای ملک مورد نظر است ، در واقع سبک طراحی نما در ویلا و ساختمان مسکونی کاملا متفاوت است و به این نکته باید توجه کرد.

از دیگر عناصری که باید بسیار به آن توجه شود نوع مصالح به کار برده شده برای نوع نمای اجرایی ساختمان است. در گذشته مصالحی مختلف زیادی وجود نداشت اما امروزه با پیشرفت های موجود از موادی مثل ورق آلومینیوم کامپوزیت، چوب، اچ پی ال و… برای اجرای نما استفاده می کنند. تنوع بالای مصالح بدین معنا نیست که برای همه ی بنا ها با هر نمایی می توان از آن ها استفاده کرد. به طور مثال برای نمای رومی هیچ گاه نمی توان ورق آلومینیوم کامپوزیت یا دیگر موارد را به کار برد، بهترین و مناسب ترین نوع مصالح برای این نوع نما سنگ است. 

برای رعایت تمامی موارد گفته شده باید طراحی نما ساختمان خود را به شرکت و سایت تخصصی طراحی نما ساختمان بسپارید.

مقاله هزینه طراحی نما را برای اطلاعات قیمت طراحی نما بخوانید.

برای طراحی نما چه ضوابطی تعریف شده است؟

هر قسمت از ساختمان ضوابط خاص خود را دارد که مهندسین معماری باید از تمامی این ضوابط اطلاع داشته باشند، ضوابطی که برای اصول طراحی نما ساختمان تعیین شده است به شرح زیر می باشد:

  • اولین چیزی که در طراحی نما باید مورد توجه قرار بگیرد کاربرد ساختمان است، زیرا ساختمان های مسکونی با ساختمان های تجاری نمای متفاوتی دارند، این تفاوت از نظر نما و مصالح به کار برده شده است.
  • عموما سعی می شود از دو نوع مصالح برای نمای ساختمان استفاده شود که رنگ آن ها نیز از 0.2 تا 07 است، یعنی رنگ هایی روشن و ملایم مثل سفید، کرم و شیری، در ضوابط طراحی نما استفاده از رنگ های تند توصیه نمی شود.
  • در صورتی که از سنگ برای نمای ساختمان استفاده می شود حتما سنگ ها اسکوپ شوند.
  • بند کشی نیز برای ساختمان هایی است که از آجر برای نمای آن استفاده می شود.
  • بهتر است تمامی مصالح مورد استفاده برای ساختمان از جنس مرغوب باشد.
  • در صورتی که کارفرما بخواهد برای قاب پنجره و نمای اصلی از یک رنگ استفاده کند، مانعی وجود ندارد و غیر مجاز نیست.
  • برای قسمت هایی از نمای ساختمان که در مجاورت با انسان قرار دارند، نباید از مصالحی که تیز و برنده هستند مثل شیشه یا فلز استفاده کرد.
  • طراح باید فضای ورودی را به گونه ای طراحی کند که عقب رفتگی در پلان وجود داشته باشد.
  • از دیگر ضوابطی که در طراحی نما تعریف شده این است که حتما باید از پنجره های دوجداره و شیشه های ساده استفاده شود.
  • با توجه به نما باید خطوط عمودی و افقی غالب، تناسب داشته باشد.
  • برای راه پله ها نمی توان از پنجره ی باکس قالب استفاده کرد زیرا این مورد در ضوابط نما ممنوع می باشد.

مشخصه های فنی نمای ساختمان شامل چه مواردی می باشد؟

تمامی ساختمان های ساخته شده باید دارای مشخصات فنی باشد تا بتوان آن را جز بناهای استاندارد به حساب آورد. از جمله این مشخصات می توان موارد زیر را نام برد:

  • همانطور که می دانید مصالح مختلفی برای نما ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد که هر یک از آن ها در برابر دما پتانسیل مختلفی دارند. تنها زیبایی نیست که برای نما ساختمان حائز اهمیت است، بلکه عایق بودن در برابر سرما و گرما نیز به همین میزان اهمیت دارد.
  • شاید از این  موضوع اطلاع نداشته باشید اما جالب است بدانید که یک نمای خوب می تواند حتی در برابر صوت نیز مثل یک عایق عمل کند. اجرای مواردی که می تواند این ویژگی را تحقق بخشد برای ساختمان هایی که به مسیرهای پرتردد نزدیک هستند می تواند کمک بزرگی باشد.
  • یک نمای ساختمان استاندارد بایستی بتواند در برابر زلزله، ضربه، یخ زدگی، آتش سوزی و… از استحکام کافی برخوردار باشد.
  • علاوه بر مواردی که گفته شد نمای ساختمان باید به گونه ای اجرا شود که مصالح به کار رفته در آن جدا نشوند.
  • نمای ساختمان باید انعطاف پذیر باشد، بدین معنا که از مصالحی استفاده شود که بتوان اشکال هندسی مختلف را روی آن ها پیاده سازی کرد.
  • بهتر است مصالح استفاده شده وزن زیادی نداشته باشند.
  • نمای هر ساختمان جزئی از نمای مجموعه ی شهری به شمار می رود پس باید برای اجرای نما به محیطی اطراف دقت کرد تا توازن محیط به هم نخورد.
  • نما باید به گونه ای طراحی و اجرا شود که بتوان از فضای بیرون ساختما استفاده کرد و از نمای بیرون نیز زیبایی حفظ شود.

در ادامه سایت تخصصی طراحی نما دژار برای شما 18 نمای طراحی شده ساختمان را گردآوری کرده ایم تا بتوانید سبک مورد علاقه خود را پیدا کنید.

مقاله پیشنهادی : طراحی نما ویلا

از اینکه تا انتهای مقاله با همراه بودید سپاسگذاریم، امیدواریم که مفید بوده باشد.

لطفا به این نوشته امتیاز دهید!
[کل: 1 میانگین: 4]