اطلاعات طراحی شهرداری لندن
24
آگوست

معماری ساختمان شهرداری لندن نورمن فاستر

شهرداری لندن، نورمن فاستر
ساختمان شهرداری لندن، اثر یکی از برترین معماران جهان، نورمن فاستر در سال 1998- 2002 طراحی و ساخته شد. این پروژه با مساحت 19/814مترمربع، المانی چشمگیر برای شهر لندن می باشد.  ساختمان فرمی از یک کره می باشد که حس سیالیت، انعطاف و پویایی را القا می کند که برای کاهش سطح خارجی در برابر تابش مستقیم خورشید و ایجاد سایه بر روی نما، به صورت هندسی اصلاح و طراحی هوشمندانه ای شده است. ساختمان شهرداری لندن ساختمانی عمومی، با ارتفاع 45 متر با 11 طبقه( یک طبقه زیرزمین)، شامل فضاهای اداری، هتل، نمایشگاه، کتابخانه عمومی، تالار پرسش و پاسخ، اتاق های مشاوره، رستوران، گالری، فروشگاه و محوطه ی باز طراحی شده در کنار ساحل برای استفاده عموم مردم می باشد.

از عناصر شاخص ساختمان شهرداری لندن، رمپ 730 متری با شیب ملایمی به عنوان ارتباط عمودی ساختمان تا طبقه دهم بالا می رود و مردم را به مشاهده مناظری زیبا از شهر لندن و رودخانه تیمز فرا می خواند. طراحی بنا با پلان آزاد و انعطاف پذیر، قابلیت استفاده از فضاها به صورت مجزا یا یکپارچه را فراهم می سازد. رمپ ساختمان در بخش فوقانی به دفتر شهردار و فضایی عمومی ( اتاق لندن) که فضایی شفاف به همراه تراس و دید به شهر می رسد. همچنین رمپ ساختمان امکان مشاهده فعالیت کارکنان را به عموم مردم می دهد.

سازه


طراحی سازهساختمان شهرداری لندن، بر اساس طرح دایره ای، یک هسته ی بتن مسلح به عنوان مقاوم سازی بنا در برابر نیروی باد و نیروی افقی و چهارده ستون لوله ای فولادی، نگهدارنده ی طبقات با قطر تقریبی 45 متر می باشند.
در طراحی سازه ای، با توجه به انحراف 17 درجه ای بنا به سمت جنوب و انحنای ساختمان، به منظور سهولت کاربرد، تعامل با شکل ساختاری و کاهش هزینه ها، از ستون های مایل و مفصل دار به دلیل عملکرد خرپایی استفاده شده است. برای مهاربندی ستون  ها نیز از شبکه ای از تیرهای فلزی متصل به هسته ی مرکزی، که نیروهای افقی را تحمل می کند، بهره برده است.

طراحی پلان ساختمانی

طراحی نما


در طراحی نمای ساختمان، با هدف مصرف بهینه انرژی از ورق های فلزی برای کنترل اتلاف گرما و ترکیب ورق ها با شیشه در قسمت های مخلتف بنا استفاده شده است. این پنل ها با ارتفاع یک طبقه و دارای دریچه های ورود و خروج هوا برای تهویه طبیعی هستند. همچنین از پانل های خورشیدی روی سقف نیز استفاده شده است.

طراحی ساختمان
لطفا به این نوشته امتیاز دهید!
[کل: 0 میانگین: 0]