مزایا و معایب سقف وافل
برای انتخاب دقیق و اصولی هر یک از اجزای ساختمان خود باید حتما به مزایا و معایب هر یک از آن ها دقت داشته باشید. سقف یکی از مهمترین بخش های به کار رفته در ساختمان است که در ایمنی و استحکام ساختمان تاثیر به سزایی بر جای می گذارد. سقف های وافل یکی از مهمترین دسته بندی های سازه های سققی ساختمانی هستند که در مدل ها و دسته بندی های گوناگونی ارائه می شوند. این سبک از سقف های ساختمانی از مزایا و معایب به خصوصی برخوردار هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این سازه ها باید به این موارد دقت داشته باشید. در ادامه به مزایا و معایب سقف وافل در ساختمان های امروزی می پردازیم.
مزایای مهم سقف وافل
ارزیابی دقیق مزایا و معایب سقف وافل به شما کمک می کند که بهترین نوع تجهیزات ساختمانی را برای تجهیز پروژه مورد نظر خود انتخاب کنید. مزایای مهم سقف های وافل از چند جهت مورد ارزیابی قرار می گیرند که برخی از آن ها را در ادامه مشاهده می کنید:
مزایای سقف وافل در کاهش هزینه ها
با استفاده از انواع سازه های وافل یک طرفه و دو طرفه نیاز کمتری به استفاده از تجهیزات خواهید داشت. انواع مصالح ساختمانی در ساخت و اجرای سقف های وافلی کمتر به کار برده می شوند. به همین خاطر با استفاده از این سازه های سقفی صرفه جویی به سزایی در هزینه های یک پروژه عمرانی خواهد شد. با استفاده از این سازه ها هزینه های مربوط به ساخت اسکلت بنا نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کنند. این مزایای مهم میزن استفاده از این سازه های سقفی را به شدت افزایش داده اند.
به جز این موارد کاهش میزان بتن ریزی برای اجرا و ساخت سازه های سقفی وافل نیز از مهمترین مزایای این تجهیزات به شمار می روند. با به کار بردن آن ها نیاز به استفاده از بتن مانند سقف های سنتی بالا نمی رود. در نتیجه هزینه خرید این مصالح نیز به حداقل می رسد.
مزایای سقف وافل در ایمنی ساختمان
یکی از بزرگترین ارزیابی هایی که برای انتخاب انواع سازه های سقفی انجام می شود، بررسی مزایا و معایب سقف وافل از جهت ایمنی سازه ساخته شده است. امنیت ساختمان شما تا حد قابل توجهی به نوع سازه های به کار رفته در آن بستگی دارد. به همین خاطر در صورتی که قصد استفاده از سقف های وافل مدرن را دارید، باید به ایمنی آن ها نیز دقت داشته باشید. استفاده از سقف وافل بار مرده ساختمان شما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. به همین خاطر وزن ساختمان نیز به همین نسبت کمتر شده و مقاومت و استحکام آن افزایش می یابد.
به جز این مورد، استفاده از بلوک های یونولیتی در ساخت و اجرای سقف وافل نیز مانع از گسترش حریق در محیط ساختمان شده و سازه مورد نظر را در برابر این عوامل آسیب زا مقاوم می کند. بررسی مزایا و معایب سقف وافل در بخش ایمنی برای ارزیابی عملکرد سازه در برابر زلزله نیز انجام می گیرد. به دنبال کاهش وزن ساختمان، امنیت آن در برابر وقوع زلزله و تکانه های مربوط به آن افزایش می یابد.
مزایای سقف وافل از نظر زمان بندی پروژه
یکی دیگر از مهمترین مزایای سقف وافل، کاهش زمان اجرای پروژه با استفاده از آن است. به کار بردن این سازه ها تا حد قابل توجهی در زمان شما صرفه جویی کرده و وقت و انرژی کارفرمایان و پیمانکاران پروژه ها را به هدر نمی دهد. به همین خاطر برای سرعت بخشیدن به پروژه های عمرانی کنونی از انواع سقف های وافل استفاده می شود.
مزایا و معایب سقف وافل از نظر اجرای این سازه ها نیز همواره در معرض توجه قرار دارد. اجرای هر یک از این سقف ها در مدل های یک طرفه و دو طرفه نیاز به نیروی متخصص و ماهر دارد. اما سرعت عمل اجرای پروژه به دلیل سهولت در نصب سازه های وافلی بسیار بالا است. در اجرای این سازه های سقفی نیاز به استفاده از ابزار به خصوصی نخواهیم داشت. برخی از مراحل اجرای سقف های سنتی با به کار بردن سقف های وافل حذف می شوند. کلیه این موارد زمان اجرای سقف وافل را به شدت کاهش می دهند.
مزایای زیستی محیطی سقف وافل
استفاده از انواع دسته بندی های دال وافل برای مراقبت از محیط زیست نیز مزایای قبل توجهی به همراه دارد. با به کار بردن این سازه ها میزان نخاله های ساختمانی به شدت کاهش پیدا کرده و دور ریز منابع طبیعی به دست آمده از محیط نیز کمتر می شود. به همین خاطر با به کار بردن این سازه ها در پروژه های خود خدمتی بزرگ در راستای مراقبت از محیط زیست اطراف خود انجام داده اید.
مهمترین معایب استفاده از سقف وافل
برای بررسی دقیق تر مزایا و معایب سقف وافل باید صادقانه در خصوص محدودیت های نصب این سازه های سقفی نیز صحبت شود. برخی از محدودیت های مهمی که نصب این سازه ها در محیط ساختمان های امروزی به همراه دارند، به شرح زیر هستند:
عدم عایق کاری صوتی سقف وافل
استفاده از سقف وافل برای عایق کاری صوتی محیط چندان کارایی نداشته و نتیجه ایده آلی به دنبال نخواهد داشت. به همین خاطر برخی از افرد به دلیل عبور امواج صوتی از این سازه های سقفی، در ساختمان های پرجمعیت با تعداد طبقات بالا از سایر سبک های سقف های ساختمانی استفاده می کنند. این مشکلات به دلیل ساختار قابلمه ای سقف های وافل به وجود می آیند.
قیمت بالای قالب های وافل
در رابطه با ارزیابی مزایا و معایب سقف وافل همیشه هزینه های اجرای و نصب مورد توجه قرار می گیرند. در این زمینه هزینه خرید قالب ها برای ساخت و احداث سقف وافل نیز مورد توجه قرار می گیرد. این هزینه ها گاها مانع از استفاده از این سقف های مدرن در پروژه های ساختمانی می شود. قالب های وافل اکثرا برای استفاده در چند پروژه ساخته می شوند و خرید آن ها به عنوان یک کالای یک بار مصرف چندان مقرون به صرفه نیست.
دشواری قالب برداری سقف وافل
یکی دیگر از مهمترین محدودیت های استفاده از سقف های وافلی، سختی برداشتن قالب ها در مراحل پایانی کار است. در صورتی که به سهولت در اجرای سقف مورد نظر اهمیت می دهید، باید به مرحله برداشتن قالب ها در سقف وافل توجه کرده و با در نظر گرفتن این شرایط از آن ها استفاده کنید. قالب های وافل پس از بتن ریزی از چهار طرف محصور شده و خارج کردن آن ها از محل قرارگیری نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد. به همین خاطر در برخی موارد محل قرارگیری قالب تخریب شده و مشکلاتی در ساختار قالب ها به وجود می آید.
جمع بندی
در این بخش در رابطه با مزایا و معایب سقف وافل و ویژگی های این سازه ها اطلاعاتی را بررسی کردیم. هر یک از دسته بندی های این سازه های سقفی در سال های اخیر مورد استفاده بسیاری از پروژه های ساختمانی قرار گرفته و این روزها از شهرت بسیار بالایی برخوردار هستند. این سازه ها از مزایای مهمی برخوردار هستند که سبب محبوبیت آن ها شده اند. در این میان برخی محدودیت ها نیز مشکلاتی برای نصب و اجرای آن ها به وجود می آورند. با بررسی این موارد استفاده بهتری از سازه های سقفی وافل خواهید داشت.
توجه : این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسبوکار مهمان منتشر شده است و گروه معماری دژار هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
0 دیدگاه