اجرای نما سیمانی
همان طور که همه می دانیم نمای ساختمان ها بیش تر از هر قسمت دیگری در معرض دید قرار داشته و به همین دلیل هم دارای اهمیت بالایی هستند. یکی از پرطرفدارترین نماهای مورد استفاده نمای سیمانی بوده که در این مقاله هم قصد داریم در رابطه با طراحی نما و اجرای نما سیمانی بحث کنیم و اطلاعاتی به شما عزیزان بدهیم. با ما همراه باشید. شاید شما هم در حال ساخت یک ساختمان هستید و مهندس مجری برای طراحی نمای آن یک نمای سیمانی را انتخاب کرده باشد و برای شما سوال شود که چرا نمای سیمانی؟
بیشتر بخوانید : بازسازی ساختمان قدیمی
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم اجرای نما فقط از نظر زیبایی نباید بررسی شود و مقاومت آن هم دارای اهمیت بالایی است، نمای سیمانی دارای مقاومت زیادی بوده و در برابر عوامل جوی مانند باران و باد مقاوم می باشد. اگر بخواهیم به دیگر فواید سیمان اشاره کنیم، می توانیم قیمت ارزان آن را نام ببریم که همین مورد یکی از مهم ترین عوامل اجرای نما سیمانی می باشد.
گروه مهندسین دژار طراح انواع نما کلاسیک و مدرن با ما تماس بگیرید .
ارزان تر بودن قیمت سیمان در مقایسه با دیگر نماها در طراحی نما قابل لمس بوده و تمامی افرادی که در اجرای نما تجربه دارند، این نکته ی مهم را می دانند. شاید برای شما جالب باشد که نماهای سیمانی به نام های نمای رومی، نمای شسته، نمای چکشی، نمای کمچه ای، نمای تیشه ای و….. معروف بوده و در هر محله و شهری به یک نام خاصی شناخته می شود. شاید برای شما سوال شده باشد که فرق بین انواع نماهای سیمان در چیست؟ برای پاسخ دهی به این سوال لازم است، بگوییم تفاوت موجود در هر یک از این نماهای سیمانی در سایز ماسه و سنگ دانه ی مصرفی آن ها می باشد.
اجرای نما سیمانی
در طراحی و اجرای نما سیمانی باید قبل از هر چیزی به ایجاد سطح مناسب دقت کرد، که با شاسی کشی فلزی و توری رابیس فراهم خواهد شد. بعد از این مراحل باید جوش کاری و همچنین بستن رابیس را به طور کامل انجام داده و سطح را برای ملات ماسه سیمان آماده کنید. پرطرفدار بود اجرای نما سیمانی دلیلی بر راحتی کار نبوده و باید تمامی نکات اجرایی را مو به مو انجام دهید، وگرنه دچار مشکل خواهید شد.
بعد از اتمام تمامی مراحل در سطح، باید برای ساخت لایه رویه اقدام کرده و مراحل مورد اهمیت این لایه را رعایت کرد. لایه رویه دارای رنگ های متفاوت بوده و مصالح متفاوتی در آن مورد استفاده قرار می گیرد.
مقاله پیشنهادی : طراحی نما کلاسیک ساختمان
اجرای نما سیمانی به همراه سیمان سفید
یکی از معمولی ترین روش هایی که امروزه بیش از پیش در اجرای نما کاربرد دارد، این است که پودر سنگ را به همراه سیمان سفید مخلوط کرده و برای ساخت نما به کار برد. تمامی این مراحل نیاز به دقت بالایی داشته و نمی توان بدون تجربه یک نمای قابل قبولی را اجرا کرد.
به شما توصیه می کنیم اگر در طراحی نما قصد اجرای نما سیمانی را دارید، حتما از استاد کار ماهر استفاده کرده و از تجربه ی او مطمئن شوید. علت تاکید بر ماهر بودن استاد کار به خاطر این است، که اگر نما به شکل تخصصی اجرا نشود، دچار ترک هایی شده و خرابی آن نما در مدت بسیار کوتاهی حتمی خواهد بود.
به همین دلیل در انتخاب استاد کار و مصالح مصرفی دقت بالایی داشته باشید. اکثر مصالح نامرغوب دارای قیمت کم تری هستند و از این طریق می توانید متوجه کیفیت پایین آن ها شوید، پس با خرید مصالح مرغوب هرچند با قیمت بالاتر، عمر نمای خود را تضمین کنید.
همان طور که می دانید نمای هر ساختمانی دقیقا در معرض دید قرار داشته و با خرابی آن تصویر کلی ساختمان به شکل نامناسبی دیده خواهد شد؛ پس در طراحی و ساخت نما دقت بسیار بالایی داشته باشید که نیاز برای تعمیر به وجود نیاید.
مقاله پیشنهادی : هزینه ساخت ویلا
در زمان اجرای نما سیمانی باید به چه نکاتی توجه کرد؟
یکی از مهم ترین نکاتی که هر استاد کاری در اجرای نمای ساختمان با آن آشنا است، این می باشد که ساخت نمای سیمانی باید در دمای 4 تا 5 درجه سانتی گراد بالاتر از صفر به انجام برسد. علت مطلب بیان شده این می باشد، که باید از یخ زدگی و منجمد شدن سیمان جلوگیری کرد.
اجرای نما سیمانی چه معایبی دارد ؟
همان طور که دیدید، در سطرهای بالاتر به شکلی مفصل در رابطه با فواید و علت پرطرفدار بودن نمای سیمانی بحث کردیم؛ حال در این بخش قصد داریم معایب این نما را برای شما عزیزان بیان کنیم، با ما همراه باشید. یکی از بزرگ ترین معایب نمای سیمانی این است، که دارای وزن بالایی بوده و وزن کل ساختمان را هم افزایش می دهد. اگر تجربه ی اجرایی داشته باشید، حتما می دانید که سنگین بودن ساختمان آسیب بسیار جدی را به همراه داشته و در هنگام زلزله صدمات خطرناکی را به دنبال دارد. تمامی مهندسان تلاش بر ساخت یک ساختمان سبک و در عین حال مقاوم دارند و سنگینی نما کار را خراب خواهد کرد.
مقاله پیشنهادی : طراحی نما مدرن
معایب اجرای نما سیمانی به همین مورد ختم نشده و لازم به ذکر است اصلا عایق حرارتی و رطوبتی مناسبی نیست. اگر شما در محل هایی که دارای رطوبت بالایی هستند، از این نوع نما استفاده کنید، علاوه بر این که رطوبت را به خود جذب می کنند، ممکن است آن را به داخل ساختمان منتقل کرده و ساختمان با نم زدگی مواجه شود.
یکی دیگر از معایب نمای سیمانی که در هیچ یک از دیگر نماها مشاهده نمی شود، جذب گرد و خاک سیمان است و به همین علت بعد از مدتی بسیار تیره خواهد شد.
یکی دیگر از مهم ترین دلایلی که سیمان پرطرفدار برای نما جای خود را به دیگر نماها داده است، این می باشد که تنوع نداشته و برای هر ساختمانی باید مجدد رنگ مورد نظر را به روی آن اعمال کرد.
تمامی مطالب بیان شده و معایب نام برده شده سبب شده اند، دیگر اجرای نمای سیمان همانند قبل پرطرفدار نباشد و مصالح نوین جای آن را بگیرند. انصافا سنگینی سیمان بسیار خطرناک است و می تواند جان افراد داخل ساختمان را به خطر بیندارد. توصیه می کنیم ارزان بودن نمای سیمانی را برتر از جان خود ندانسته و از سنگین بودن آن قافل نشوید. در این رابطه اگر هزینه طراحی نما برایتان مهم نیست حتما استفاده از بتن در نما را نظر داشته باشید . مقاله طراحی نمای بتن را بخوانید ! .
0 دیدگاه