ضوابط طراحی نما منطقه 6 تهران و دریافت مجوز شهرداری
همان گونه که می دانید کالبد هر بنا نمود خارجی آن است و به نوعی آن را می توان بستری برای طراحی فضای شهری در هر منطقه دانست. از همین رو اهمیت بسیار ویژه ای در ساختمان سازی و شهر سازی خواهد داشت. به سبب این اهمیت بوده که در تمامی کشور های سطح جهان به ویژه کشورهای پیشرو، قوانین و مقررات مشخصی را در رابطه با کالبد بناهای شهری وضع کرده اند. به همین منظور است که بسیاری از طرح های شهری وضع شده در ایران، طراحی نما را به نمایش می گذارد. از این رو تهران نیز قوانینی را وضع کرده که در ادامه به بررسی ضوابط طراحی نما منطقه 6 می پردازیم.
گروه مهندسین دژار طراح و مجری انواع نما کلاسیک و مدرن !
با ما تماس بگیرید.
تاثیر قوانین و ضوابط منطقه ای بر کالبد شهری
شایان ذکر است که مبحث طراحی فضای شهری و کالبد هر بنا و طراحی نما در مناطق تهران بر اساس ضوابط طراحی نما منطقه 6 و طرح تفصیلی این شهر توسط ارگان های مشخصی همچون معاونت شهر سازی و معماری مورد بازبینی و نگارش قرار گرفته است. این ارگان با حفظ توازن بین حقوق فطری و قوانین شهر سازی تلاش کرده تا بتواند راهکار های مشخصی را جهت ساماندهی نمای شهری و منطقه ای وضع کند. تا علاوه بر ایجاد طرح های زیبا و خلاقانه، حقوق شهروندی را نیز رعایت کرده باشد.این موارد در طراحی نما مدرن یا نما کلاسیک صادق هستند.
همان گونه که می دانید در بحث نمای ساختمان های امروزی عاملی که می توانید بیشترین تاثیر را در کالبد ساختمان داشته باشد، سلیقه شخصی کارفرما است. این سلایق هنگامی که در محیط شهری مورد بازبینی قرار گیرد، در فضای گسترده علاوه بر وجود نقاط قوت می تواند دارای نقاط ضعف بی شماری نیز باشد. در این میان ممکن است کارفرما بنا به دلایل متعددی از جمله ضعف در دانش معماری یا مسائل اقتصادی قادر به ساخت بنایی منطبق با ابنیه های اطراف نباشد. از این رو باید دستگاه های اجرایی بر کالبد بنا نظارت داشته باشند.از این رو باید از تیم حرفه ای در این زمینه کمک بگیرد. دژار به عنوان سایت تخصصی طراحی نما می تواند شما را در این امر یاری کند.
چنانچه طراحی نما ساختمان به صورت واحد مورد بررسی قرار گرفته شو،د همگونی فضای منطقه و شهر به شکل کامل از بین خواهد رفت. کالبد هر بنا در فضای شهری که در آن قرار می گیرد حائز اهمیت است و تاثیر بسزایی را در بدنه میدان، خیابان یا کوچه ای که در آن قرار گرفته خواهد گذاشت. مهم ترین مسئله ای که در بدنه شهری برای معاونت شهر سازی و معماری نگران کننده است، پاسخ گویی به نیاز جامعه و شتاب در ساخت و ساز است. از این رو برای طراحی درست و زیبای فضای شهری، قوانینی را وضع کرده که ضوابط طراحی نما منطقه 6 نیز بخشی از آن است.
کنترل نما در ضوابط طراحی منطقه 6
یکی از مهم ترین مدارک لازم که پیمانکار باید به کارشناسان تحویل دهد، نقشه طراحی نمای سازه است که می تواند اطلاعات لازم را از طراحی کالبد بنا در اختیار کارشناسان قرار دهد. علاوه بر آن نقشه حجمی ابنیه و ویژگی کیفی متریال های مورد استفاده در طراحی سازه جدید و ابنیه هایی که در همجواری ساختمان مورد نظر قرار دارند، باید به مراکز نظارت و کنترل نقشه و مراجع صدور پروانه ساختمانی ارائه شود. در واقع باید شاخصه هایی همچون فرم، جنس و رنگ متریال های بکار گیری شده در ابنیه های همجوار به صورت کامل مشخص باشد.این موارد را میتوانید به سایت تخصصی طراحی نما دژار بسپارید.
مقاله پیشنهادی : 18 نمونه طراحی نما ساختمان
ضوابط طراحی نما منطقه 6 و مدارک مورد نیاز در اخذ پروانه ساختمان
- نقشه جبهه اصلی کالبد بنا با مقیاس 1/50 و جبهه های فرعی با مقیاس 1/100 در این نقشه باید متریال های به کار گرفته شده به علاوه رنگ آن ها قید شوند.
- پلان موقعیت قرار گیری سازه یا سایت پلان که علاوه بر آن باید پلان بام مشخص باشد.
- نقشه کامل و طراحی 3 بعدی سازه به نحوی که تمامی باز شو ها، ورودی ها و بالکن ها به صورت کامل مشخص بوده و علاوه بر آن متریال و رنگ مورد استفاده در نمای سازه های همجوار نیز معین باشند.
- پلان جزئیات اجرایی با مقیاس 1/50 که تمامی عناصز موجود در سازه را از جمله درب ورودی، همه بازشو ها، کنسول یا پیش آمدگی در نما سازه، تراس، جان پناه، سایبان، خط آسمان و … با اندازه گذاری کامل و دقیق به علاوه جزئیات اسکلت ساختمان با مقیاس 1/20 .
- نقشه جزئیات نور پردازی و موقعیت قرار گیری روشنایی ها و تصاویری از نور پردازی در شب.
فرم مصالح، عناصر تاسیساتی، پیش آمدگی و بازشو، بام در ضوابط طراحی نما
- عدم بهره گیری از نماهایی که به صورت دیوار شیشه ای در سازه بنا می شوند.
- از طرح و رنگ های نا همگون و نا متعارف در نما نباید استفاده شوند.
- در نمای سازه باید از چند نوع مصالح متفاوت استفاده نشود. حد اکثر میزان مجاز 4 متریال است.
- متریال هایی که می توانند برنده یا شکننده باشند نباید در کالبد بنا مورد استفاده قرار گیرد به ویژه در طبقات همکف و اول ساختمان که می توان با آن تماس فیزیکی بر قرار کرد.
- پیمانکار حق استفاده از عناصر سازه ای را در نمای ساختمان به ویژه جبهه اصلی و جداره شهری ندارد.
- امکان درج نوشته، تصویر و … مازاد بر طرح های موجود در نقشه نما، بر روی سازه وجود ندارد. به ویژه اگر این نماد ها نشان از تفکرات ضد دینی باشد و ادیانی همچون ضد فرهنگی را رواج دهد.
- پیمانکار امکان ایجاد هیچ گونه اختلاف سطحی را در نمای سازه و در سطوح پایین تر از نما در خط زمین ندارد.
- هیچ نوع کنسولی را در معبر عمومی و خارج از حد مالکیت در فضای درب ورودی نمی توان بنا کرد.
- عناصر مجازی که در نما به کار برده می شود نباید بیش از 10 سانتی متر خارج از حد مالکیت باشد.
- بازشو هایی که در نما به کار گرفته می شود نباید با اشکال هندسی نا مانوس طراحی شود.
- هیچ نوع عنصر تاسیساتی را نمی توان در جبهه اصلی نما و بر روی بام به نحوی جایگذاری کرد که عابران پیاده آن را روئیت کنند.
- خطوط پیشانی سازه باید با ابنیه های همجوار هماهنگ باشد.
- پوشش های گیاهی که در بام سازه مورد بهره گیری قرار می گیرد باید با استاندارد های موجود و ضوابط طراحی منطقه 6 هماهنگ باشد.
- استفاده از آبچکان در بام برای جلوگیری از لغطش آب بر روی نما
تمامی مواردی که در بالا درباره آنها بحث شد درباره طراحی نما مدرن و یا طراحی نما کلاسیک ساختمانی صدق میکند .
برای اطلاعات بیشتر با شرکت مهندسین مشاور دژار تماس بگیرید.
مقاله پیشنهادی : ضوابط طراحی نما تهران
0 دیدگاه