بازسازی ویلا
امروزه با توجه به زیاد شدن تعداد ویلا های قدیمی و بالا رفتن عمر آن ها نیاز است تا مورد بازسازی قرار بگیرند. در بازسازی ویلا اصول، ویژگی ها و شرایطی وجود دارد که کارفرمایان باید به آن مسلط باشند.
سوالاتی که ممکن است برای بسیاری از کارفرمایان به وجود بیاید این است که آیا بازسازی ویلا صرفه اقتصادی دارد یا خیر؟ چه زمانی یک ویلا می بایست بازسازی شود؟ چه بخش هایی از باغ ویلا را می توان مورد بازسازی قرار داد؟ و سؤالات بسیاری دیگر که ممکن است ذهن هر مالک ویلایی را درگیر کند. مجموعه مهندسین دژار در این مقاله قصد دارد تمام موارد لازم در خصوص بازسازی ویلا را در اختیار شما قرار دهد تا اگر قصد شروع پروژه را دارید بدانید که چه شرایط و ویژگی هایی برای آن وجود دارد.
درباره بازسازی ویلا بیشتر بدانید
معمولا عمر بنا بین 18 تا 50 سال در نظر میگیرند و عمر مفید از این عدد کمتر است همچنین این موضوع برای ویلا نیز صدق میکند. عمر مفید در ساختمان های ویلایی بدلیل واحد بودن فونداسیون آن کمی بیشتر میباشد چرا که بنا ویلا سبکتر و نیاز به تحمل وزن کمتری میباشد .
البته این شرایط با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه میتواند متفاوت باشد ، برای مثال در شهرهای شمالی به دلیل رطوبت بالا و باران های شدید عمر بنا کمتر در نظر گرفته میشود و بطور کلی در مدت زمان کمتری نیاز به بازسازی پیدا میکند.
مقاله پیشنهادی : طراحی باغ ویلا
در خصوص بازسازی ویلا نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که واژه مشابه آن یعنی نوسازی ویلا قرار دارد. به طور کلی بازسازی ویلا را می توان با عناوینی چون مرمت، تغییر سبک و کالبد بنا، تغییر فضای ویلای قدیمی و اصلاح ویلا معرفی کرد. نوسازی ویلا نیز می توان با این عناوین آن را تعریف کرد اما نکته قابل توجه در نوسازی ویلا ظرافت های به کار رفته در آن می باشد که باعث تمایز نوسازی با بازسازی ویلا گشته است.
به طور کلی بازسازی مربوط به بخش های خاصی است که در آن بیشتر ظواهر مد نظر قرار می گیرد و همچنین ممکن است بخشی از پلان نیز تغییراتی را به همراه داشته باشد. ولی به طور کلی پلان را مد نظر قرار نمی دهد. در نوسازی ویلا که با بازسازی متفاوت است به طور کلی پایریزی و زیر ساخت ها و همچنین بخش های داخلی ویلا مورد تعویض و ترمیم قرار می گیرد. همچنین در نوسازی پلان نیز دست خوش تحولات شده و به جز فونداسیون و اسکلت ویلا باقی اجزاء تشکیل دهنده ویلا تغییر می کنند.
مراحل بازسازی ویلا
بازسازی ویلا نیازمند یک تیم حرفه ای و متخصص می باشد که در اولین مرحله برای بازسازی ویلا شما نیاز است که تیم متخصص خود را انتخاب کنید. در مرحله بعدی نیاز است که شما با تیم منتخب صحبت کرده و آنچه را که برای بازسازی مد نظر قرار گرفته اید و با آن ها در میان بگذارید. در مرحله سوم شما باید بودجه لازم را مطرح کرده و هزینهای که برای بازسازی ویلا نیاز است را برآورد کنید. چهارمین مرحله برعهدهی تیم بازسازی می باشد که نیاز است طراحی سه بعدی را با توجه به نیاز های شما در اختیارتان قرار دهم.
مقاله پیشنهادی : طراحی ویلا در شمال
در این چهار مرحله شما در بنا هیچ دست کاری انجام نمی دهید و پیش نیاز های لازم را فراهم می کنید و در صورت تأیید پیش نیاز ها به سراغ مراحل بعدی می روید که شروع بازسازی با طراحی ویلا مدرن تائید شده میباشد . تهیه لوازم مورد نیاز برای ساخت و مصالح به عهده تیم اجرایی میباشد ولی درصورت خواست میتوان خرید تجهیزات توسط کارفرما صورت گیرد . خرید مصالح و تجهیزات بازسازی ویلا با توجه به سلیقه و میزان بودجه در نظر گرفته شده بستگی دارد.
در مرحله بعدی تمام تجهیزات و متریال تهیه شده را در اختیار تیم بازسازی قرار می دهید و فرایند بازسازی شروع می شود که در ادامه تیم اجرا شروع به قطع کردن اتصالات و تخریب مکان های مد نظر برای بازسازی می کند. و با توجه به طراحی ویلایی که در اختیارتان قرار داده است با توجه به تجهیزات و المان ها، نیاز های شما را بر روی ویلا جانمایی و باز سازی می کند. و در نهایت اتصالات را نصب کرده و پروژه به پایان می رسد.
چه زمانی ویلا باید بازسازی شود؟
قبل از این که به سراغ زمان مناسب برای بازسازی ویلا برویم بهتر است که ابتدا دلایلی که باعث می شود با به بازسازی ویلا فکر کنیم را شناسایی کنیم. دو عامل مهم در بازسازی ویلا فرسودگی و کاهش عمر مصالح و کاهش استحکام ویلا و عامل دوم قدیمی شدن محیط و تجهیزات ویلا می باشد. بنابراین شما یا از محیط تکراری ویلای خود خسته شده اید یا فرسودگی بنا باعث این شده است که به فکر بازسازی شوید.
سوالی که این جا برای اکثر کارفرمایان رخ می دهد این است که در چه مواردی باید بازسازی ویلا صورت پذیرد؟
در بالا عواملی که باعث می شود ما به فکر بازسازی ویلا باشیم مطرح شده است. با توجه به مطالب گفته شده اگر دلیل ما برای بازسازی فرسودگی و قدمت زیاد باشد بنابراین ویلای ما نیازمند تغییر ساختار با هدف تامین امنیت می باشد و همچنین نوع فضا سازی و محوطه سازی و همچنین دکوراسیون داخلی ویلا های قدیمی مربوط به سبک های گذشته می باشد که به تبع نیاز ها و تجهیزات امروزی نیاز است در ویلا شما جانمایی شود. بنابراین یکی دیگر از عوامل مؤثر در تغییر و باز سازی ویلا عدم تناسب نیاز های گذشته با امروز می باشد. بحث دیگری که در خصوص فرسودگی و قدمت زیاد ویلا ها با هدف بازسازی مطرح می شود عدم وجود امکانات و تجهیزات بهداشتی و یا به طورکلی وسایل مدرن امروزی می باشد.
عامل دیگر مطرح شده که باعث می شود ما به فکر بازسازی ویلا شویم آسیب های ظاهری (نما) در ساختار ویلا است ویلا ها در گذر زمان و همچنین با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و نوع مصالح به کار رفته ممکن است دچار آسیب دیدگی های سطحی شود. گاهی اوقات نیز مخاطرات طبیعی چون زلزله، سیل، باد ها و همچنین نشست زمین باعث به هم خوردن ویلا می باشد که دراین صورت و در این مواقع است که نیاز به باز سازی ویلا مطرح می شوند.
آیا بازسازی ویلا بصرفه است؟
امروزه خرید و فروش ویلا های فرسوده و نوسازی به عنوان یک شغل در جامعه محسوب می شود به گونه ای که بسیاری از تیم های حرفهای و تخصصی ویلا های فرسوده را خریداری و بعد از نوسازی آن ها را با قیمت های بالا به فروش می رسانند. بنابراین سوالی که ممکن است برای بسیاری از کارفرمایان به وجود بیاید این است که آیا بهتر است که ویلا را بازسازی کنیم یا ویلای نوساز بخریم؟
همان طور که در ابتدای این بخش نیز به آن اشاره کردیم معمولاً قیمت ویلا های نوساز بسیار بیشتر از قیمتی است که برای ویلا های فرسوده مطرح می شود. بنابراین بازسازی ویلا صرفه اقتصادی بیشتری برای کار فرما و صاحب ملک دارد زیرا شما همه تجهیزات و وسایل مورد نیاز را می توانید با قیمت مناسب تهیه کرده و با یک قرار داد خوب نسبت به باز سازی ویلای خود اقدام کنید. بطور میانگین میتوانید با بازسازی ویلا در حدود 100 الی 150 درصد ارزش افزوده روی ویلا خریداری شده خود کسب کنید.
اگر بخواهید در مقایسه با خرید ویلای نوساز بررسی انجام دهید متوجه خواهید شد که بازسازی به صرفه تر از خرید ویلای نوساز می باشد.
کدام بخش ها از ویلا قابلیت بازسازی دارد؟
به طور کلی بازسازی شامل همه موارد در ویلا می باشد و این نیاز و سلیقه کار فرما می باشد که تعیین کنندهی بخش های مورد بازسازی است. تنها بخش هایی که قابلیت بازسازی ندارند شامل اسکلت بنا و فونداسیون آن می باشد. بنابراین شما می توانید به اسکلت بنا افزوده هایی داشته باشید ولی نمی توانید نسبت به کاهش آن اقدام کنید. زیرا ویلای ساخته شده اولیه بر اساس اصول و قوانین ساخته شده است.
مقاله پیشنهادی : طراحی نما ساختمان
در بازسازی شما می توانید از کوچک ترین مورد یعنی مواردی چون رنگ آمیزی، تغییر دکوراسیون و وسایل گرفته تا بزرگ ترین حالت ها یعنی تغییرات نما و کلیات ویلا تغییرات مد نظر را بر اساس اصول و قوانین ایجاد کنید.
مقاله پیشنهادی : طراحی نما ویلا
مزایای پروژه بازسازی
بازسازی ویلا دارای مزایای فوق العادهای می باشد که شما بر اساس آن می توانید ویلای خود را مورد بازسازی قرار دهید. اولین مزیتی که می توان برای بازسازی ویلا به آن اشاره کرد کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان می باشد. بدین معنا که شما وقتی یک ویلا می خواهید بسازید می بایست از ابتدا زمین خالی را با طراحی و فونداسیون شروع کرده و با هزینه زیاد سازه را به ثمر برسانید بنابراین هم هزینه های شما بالاتر رفته و هم مدت زمان بیشتری نیاز دارید تا پایان پروژه اعلام شود.
دومین مزیتی که می توان اشاره کرد عدم نیاز به انواع رفت و آمد های اداری و گرفتن مجوز ها اشاره کرد. معمولاً زمانی که یک ویلا می خواهد ساخته شود تمام مجوز های آن از تغییر کاربری احتمالی زمین، و سایر مجوز هایی چون آب، برق و گاز و غیره نیاز دارد. بنابراین در هنگام باز سازی شما به این مجوز ها نیازی ندارید که هم عاملی برای صرفه جویی در زمان و هزینه می شود و هم شما درگیر دریافت مجوز ها نمی شوید.
سومین مزیت مطرح شده برای بازسازی ویلا می توان به پیشگیری از اصراف در منابع طبیعی و همچنین کم کردن آلودگی های زیست محیطی اشاره کرد. شما زمانی که می خواهید یک ویلا را از صفر احداث کنید به منابع طبیعی زیادی برای ساخت ویلای خود نیاز دارید که این منابع از طبیعت گرفته شده و تأثیرات آن بر محیط زیست دارد بنابراین در بازسازی از زیر سازی هایی که قبلاً شکل گرفته شده استفاده می شود و نیازی به از بین بردن آن ها در صورت وجود استحکام و کیفیت لازم آن ها نمی باشد.
نکات طلایی در نوسازی ویلا
هرچند بازسازی خانه ویلایی زمان زیادی را نسبت به ساخت آن ندارد ولی بازهم اگر دارای محدودیت زمانی هستید و می خواهید در مدت زمانی کوتاه نوسازی مناسبی را بر روی ویلای خود انجام دهید نیاز است تا قبل از اقدام برای بازسازی نکاتی را مورد توجه قرار دهید.
اولین نکته در خصوص شروع پروژه توجه کافی به تاسیسات ساختمانی می باشد شما ابتدا باید تمام بخش های تأسیساتی و فنی ساختمان ازجمله سیستم اتصالات آب، سیستم اتصالات برق و غیره را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز نسبت به تعویض آن ها اقدام کنید.
دومین نکته ای که نسبت به آن باید توجه داشته باشید عایق بندی های داخل ویلا می باشد. در صورتی که ساختمان ویلایی شما از عایق بندی مناسب مخصوصاً در بخش هایی که رطوبت زیاد است مانند سرویس های بهداشتی و آشپزخانه ها و همچنین اگر ویلای شما دارای استخر می باشد باید به نوع عایق بندی آن توجه کافی داشته باشید که اگر عایق آن آسیب دیده باشد و یا کیفیت لازم را در نباشد می تواند آسایش و استحکام ساختمان را تحت تاثیر قرار دهد.
سومین نکته این خصوص توجه کافی به درب ها می باشد که اگر درب ها از کیفیت لازم برخوردار نباشند می تواند آسایش را از بین برده و مزاحمت برای دیگران ایجاد کند. بنابراین اولویت این بخش نیز بسیار مهم است.
و آخرین نکتهای که در خصوص بازسازی ویلا باید مد نظر داشته باشید توجه کافی به نواحی داخلی و خارجی می باشد به گونهای که نما ها تاثیر بسیار زیادی در زیبایی ساختمان دارند به گونهایی که نما ها در معرض دید همگان قرار دارند بنابراین اگر از کیفیت لازم برخوردار نبوده و یا همچنین دچار آسیب دیدگی شده باشند نیاز است که آن ها در اولویت تعویض، تعمیر و اصلاح قرار دهید.
قیمت بازسازی ویلا
بطور قطع مهمترین دغدغه برای اکثر کارفرما هزینه پروژه میباشد ، قبلا هزینه طراحی ویلا بررسی کردیم حالا در این بخش میخواهیم با مثال نحوه محاسبه هزینه بازسازی ویلا را بیان کنیم .
همان طور که در بالا اشاره کردیم یکی از مزیت های باز سازی ویلا کاهش هزینه ها می باشد. بنابراین شما می توانید با توجه به بودجه در نظر گرفته خود نسبت به شروع پروژه اقدام کنید و برای خرید مصالح و تجهیزات و همچنین مقدار آن ها دست شما باز است و به راحتی می توانید انتخاب کنید که میزان تخریب در بنا چه مقدار باشد. بنابراین عوامل زیادی در تعیین قیمت بازسازی ویلا موثر می باشد که با توجه به بودجه خود می توانید قیمت بازسازی ویلا را تغییر دهید.
در حال حاضر هزینه بازسازی ویلا در سال 1401 بطور میانگین بین 2.100.000 تا 6.800.000 تومان میباشد که این مبلغ بستگی به متراژ ویلا ، نوع بازسازی و متریال بستگی دارد . در واقع نظرات کارفرما در تعیین میزان بازسازی ، انتخاب مصالح و … همگی در هزینه بازسازی تاثیرگذار میباشد .
برای مثال در یک ویلا 150 متری ، در صورتی که وضعیت زیرسازی ، اتصالات و لوله کشی سالم باشد و تنها بازسازی بخش های داخلی مدنظر باشد باید در حدود 250 الی 350 میلیون تومان برای بازسازی ویلا خود در نظر داشته باشید.
متراژ 150 متر ویلایی
لیست تغییرات ویلا : بازسازی کامل فضا داخلی با متریال درجه 1 اعم از سقف ، دیوارها ، کف ، سرویس بهداشتی و حمام ، رنگ آمیزی ، تعریف فضا جدید یا جابجایی ، تعویض کابینتها آشپزخانه ، تعویض درب اتاق و سرویس ها ، نورپردازی و …
150*2.100.000 (میانگین) = 315.000.000 تومان
در نهایت
باز سازی ویلا از معدود مواردی است که ممکن است در ساختمان ها و ویلا ها رخ دهد و این اتفاق باعث می شود که علاوه بر افزایش و طول عمر ویلا به زیبایی آن نیز افزوده شود. تیم متخصصین دژار در این بخش بر این بوده است تا تمامی موارد لازم و هر آنچه که لازم است شما در خصوص بازسازی ویلا بدانید را ارائه دهد. همچنین تیم متخصص دژار در تمامی مراحل طراحی ویلا در کنار شما است تا به طور کامل شما را راهنمایی کند. اگر سؤالاتی بی پاسخ برای شما باقی مانده است می توانید با مشاورین متخصص دژار ارتباط برقرار کنید.
2 دیدگاه