نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی اختصاصی
جزئیات طراحی فنی و اجرائی در نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی از مهم ترین بخش های طراحی فاز 2 ساختمان است که باید بدانید.در صورتی که در این رابطه تجربه و اطلاعات کافی را داشته باشید می دانید که برای انجام پروژه های معماری طبق اصول و ضوابط باید مراحلی را به ترتیب طی کنید تا بتوانید پروژه را به درستی و بدون هیچ نقصی پشت سر بگذارید. تمامی پروژه های معماری در بخش طراحی به 3 دسته کلی تقسیم بندی می شوند. این سه بخش را که در اصطلاح تخصصی دانش معماری فاز می نامند، باید به صورت منظم پشت سر یکدیگر قرار گیرند.
چنانچه قصوری از مهندس معمار در این زمینه صورت گیرد، طراحی معماری سازه مورد نظر فاقد استاندارد های لازم خواهد بود. از این رو باید تمامی فاز ها در پروژه معماری متداوم انجام پذیرند چون هر سه این بخش ها لارم و ملزوم یکدیگر هستند و در صورت عدم اجرای درست هر کدام از این 3 فاز یا عدم پیوستگی آن ها کل مجموعه طراحی معماری با شکست روبرو خواهد کرد.
مفهوم نقشه فاز دو سازه های ساختمانی
نقشه های فاز 1 که مهندس معمار طراحی می کند فاقد هر گونه اطلاعات کافی برای ساخت سازه مورد نظر است. به نوعی می توان گفت که در نقشه فاز 1 محل قرار گیری عناصر متفاوت مشخص شده اما عواملی همچون اندازه، جنس، مصالح، ابعاد و … به شکل دقیقی نمایان نمی شود. از این رو برای تکمیل اطلاعات لازم، هر سازه ساختمانی نیاز به نقشه های فاز 2 اجرایی نیز خواهد داشت.از این رو طراحی پلان پارت مهمی از این طراحی است.
نقشه های فاز 2 معماری خود به دسته های متفاوتی تقسیم می شوند که شامل:
نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی معماری
یکی از نقشه هایی که توسط مهندس معمار تهیه می شود، نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی است که می تواند مشخصات و جزئیات اجرایی را به نمایش بگذارد.
نقشه فاز 2 سازه:
این نقشه توسط مهندسی که وظیفه محاسبات را بر عهده دارد تهیه می شود و می تواند نشان گر فونداسیون، ستون ها، تیر ها و … باشد.
نقشه فاز 2 مکانیک:
این بخش از نقشه ها توسط مهندس مکانیک تهیه و تولید می شود که می تواند اطلاعاتی همچون سیستم آب رسانی، فاضلاب، سرمایش و گرمایش را به نمایش بگذارد.
نقشه فاز 2 تاسیسات الکتریکی:
آخرین قسمت از نقشه نیز توسط مهندس برق تهیه می گردد که می تواند اطلاعاتی همچون روشنایی، کلید و پریز و تلفن ساختمان را معرفی کند.
نقشه فاز 2 داخلی چیست؟
در این فاز از طراحی معماری، نقشه هایی که توسط مهندسین معمار در فاز اول طراحی شده بود، به دلیل نبود دقت کافی تکمیل می گردند. در واقع نقشه های فاز اول صرفا به دلیل تبادل ایده ها و آرا مهندسین معمار با یکدیگر طرح می شود. اما در نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی بر اساس ضوابط و مقررات ملی ساختمان به صورت مجدد طراحی می شود.
نکته مهم در این نقشه ها این است که نباید ماهیت اصلی نقشه ها در این بخش از طراحی به هر دلیلی مشمول تغییرات شود. در واقع تنها باید دقت نظر آنها تغییر کرده و بالاتر برود. شایان ذکر است که در نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی تمامی نقشه هایی که طراحی شده اند، باید مطابق با مقررات ملی ساختمان به عنوان پلان نهایی به پیمانکار جهت اجرا پروژه مورد نظر تحویل گردد.
یکی از مهم ترین الزاماتی که مهندسین معمار باید به آن توجه داشته باشند، مطابقت همه نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی با تمامی بخش های دیگر از جمله نقشه طراحی سازه، تاسیسات و الکتریکی می باشد. برای طراحی نقشه فاز 2 می بایست همه نقشه های در فاز یک معماری بررسی و با همفکری مهندسین سازه، معماری، برق و تاسیسات تهیه شود تا از انسجام و هماهنگی لازم برخوردار باشد.
این دسته از نقشه ها معمولا برای بهتر نشان دادن جزئیات در طرح با مقیاس های 50/1 و 100/1 طراحی می شوند. شرکت هایی که در این حوزه مشغول به کار اند باید تمامی فاز ها را با هماهنگی کامل و طبق مقررات ملی ساختمان طراحی کنند. در غیر این صورت خدمات آن ها ناقص بوده و پروژه با مشکل روبرو خواهد شد.
تعدادی از بخش های مهم موجود در نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی
- نقشه کامل تاسیسات مکانیکی ساختمان:
همان گونه که می دانید خوردگی و زنگ زدگی می تواند حوادث بدی را در پی داشته باشد از این رو مهندسان مکانیک نقشه کاملی از این بخش را باید تهیه و تکمیل کنند.
- نقشه دقیق سقف کاذب:
سقف کاذب به عنوان یکی از اصلی ترین پوشش های سقفی در نظر گرفته می شود که امروزه در سازه های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد. این سقف ثانویه پایین تر از سقف اصلی قرار گرفته و عیوب آن را می پوشاند.
- نقشه دقیق نعل درگاه:
عنصری از جنس چوب، آجر، فلز یا بتن است که در بخش بالایی در و پنجره نصب خواهد شد. این عنصر در حقیقت پروفیل های مستحکمی هستند که وظیفه تحمل و انتقال بار های سقفی را به عهده دارد.
- نقشه تاسیسات الکتریکی سازه:
تاسیسات الکتریکی سازه می تواند در بخش های متفاوتی خلاصه شود که از جمله آن شامل تاسیسات گرمایشی، تاسیسات سرمایشی، تاسیسات بهداشتی، تاسیسات راه اندازی استخر و جکوزی، تاسیسات تهویه، تاسیسات آتش نشانی، تاسیسات گاز رسانی، تاسیسات آسانسور، تاسیسات پله برقی، تاسیسات سیستم بخار و تاسیسات گاز های طبی می باشد.
مقاله پیشنهادی : طراحی دکواسیون داخلی آپارتمان های لوکس
- نقشه برش از طبقات در فاز 2:
مهندس معمار برای تکمیل فرآیند طراحی خود در طرح های پیشنهادی و نهایتا در طرح تایید شده اجرایی باید برش از طبقات را طراحی کرده و رابطه های میان فضاهای مثبت یا منفی را به شکل دقیق نشان دهد.
- نقشه دقیق تیرریزی:
نقشه تیرریزی یکی از بخش های طراحی پروژه ساختمانی است که به عهده مهندس سازه بوده و در آن به شکل دقیق ابعاد، موقعیت و بهترین نوع اجرا تیر ها را عنوان می کند.
- نقشه نما:
یکی از عناصری که می تواند بدنه شهری را به نمایش بگذارد، نمای سازه ساختمانی است. منظور از نما در نقشه فاز 2 دکوراسیون داخلی تصویری است که در بدنه شهری دیده می شود.
- نقشه نازک کاری:
یکی از جداولی که مهندسین معمار باید آن را طراحی کنند، نازک کاری در سازه است که به نوعی می توان آن را جزو لاینفک پروژه هایی که در فاز 2 قرار دارند، دانست. این بخش از طراحی جزو مشخصات فنی به حساب می آید و برای انتخاب مصالح توسط پیمانکار طراحی می شود.
0 دیدگاه